Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski biskupi kupili nogometni klub

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Športski centar Talijanske biskupske konferencije uz pomoć imućnih katolika kupio je 80 posto udjela u talijanskom trećeligašu AC Ancona.

'Svećenički klub', kako su neki odmah nazvali AC Anconu, odmah je donio etički kodeks kojim se želi zaustaviti nasilje i netolerancija u nogometu, izvijestio je list 'La Stampa'. Kodeks propisuje da igrači koji naprave teži prekršaj ili se na drugi način na terenu pokažu u lošem svjetlu za kaznu moraju odraditi nekoliko sati društveno korisnog rada.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Humanitarni susret VIDEO Kako franjevci i imami igraju nogomet

Ancona, koja je nekad igrala u prvoj talijanskoj ligi a trenutačno je prva na ljestvici Serie C1, smanjila je i cijenu ulaznica. Međutim, na tribine će moći samo oni navijači koji se odreknu uvrjedljivih transparenata.

Zarada kluba ići će u korist dobrotvornih projekata u nerazvijenim zemljama.

'Želimo naglasiti stvarno značenje športa', izjavio je predsjednik CSI-a Edio Costantini.

'Nogomet treba opet postati instrument odgoja a ne biti usmjeren prema gospodarskim interesima', dodao je.

Poznati ljubitelj nogometa u vrhu Katoličke crkve, državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone oduševljen je ovom
inicijativom talijanskih biskupa, prenosi 'La Stampa'. Kardinal se nada će u talijanskoj Serie A uskoro zaigrati momčad Vatikana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene