Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Surferi "preletjeli" rt Zlatnog Rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bol na Braču ugostio je nekoliko najboljih svjetskih "kite surfera" koji su na najveći dalmatinski otok došli s namjerom da što atraktivnije preskoče rt najpoznatije plaže na Jadranu, koja je ujedno i najpoznatiji simbol hrvatskog turizma, rt Zlatni Rat.

Za atraktivan let, osim vjetra, treba i izuzetna hrabrost, a prvi koji se odvažio isprobati veliki "skok" bio je Čeh Marek Zach koji je, uz oduševljenje publike, preletio s pomoću zmaja više od dvadeset metara. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komičar odgovorio na napade Gervaisu 'komični' monolog na Zlatnom globusu nije sporan Slika nije dostupna Dodjela puna uvredljivih govora Russell Brand na Zlatnom globusu izvrijeđao Bieberovu 'muškost'

Njemu se najviše približio Nizozemac Lex Dekker kojega su izvanredne akrobacije dovele do drugog mjesta, dok se na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo dvostruki svjetski prvak Francuz Sebastian Garat.

Uspješan skok izvela je i jedina ženska natjecateljica Norvežanka Tuva Jansen, a bilo je i mnogo natjecatelja koji su iskusili draži tvrdog sljetanja na žal, a samo malo manje bolnije bilo je i slijetanje u plićaku kojeg je doživio naš najbolji "kicker" Puljanin Stefan Lukić. On je nakon slijetanja u plićak "na glavu" gledateljima poručio "ljudi, ovo nikako ne isprobavajte kod kuće"

Naravno, da je i kod njega i kod još mnogo drugih "kitera" zaštitna kaciga, koja je obavezni dio opreme svakog natjecatelja, odigrala ključnu ulogu.

Natjecanje završava sutra za kada su metreolozi najavili još jači vjetar koji će "kiterima" pomoći pri izvođenju još dužih i atraktivnijih skokova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene