Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u 2. je kolu skupine A Svjetskog prvenstva u francuskom Pauu svladala Argentinu sa 35-18 (16-7).


Ovom pobjedom naše su igračice osigurale jedno od prva dva mjesta u skupini i prolazak u drugi krug.

Vezani članci Hrvatske rukometašice i članovi njihove obitelji i prijatelji Preko noći postale su nacionalne heroine, a o godinama odricanja govore njihovi roditelji i prvi treneri: "Ja sam najponosniji otac na ovom svijetu" Andrijana Budimir (Foto: Facebook) Bila je najveća ljubav Toše Proeskog, a sad je opet u centru pažnje i to zbog divnog razloga!

HRVATSKA - Argentina 35-18 (16-7)

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari 4, Golubić 1, Milanović-Litre 3,
Starček 3, Gaće 2, Pušić 1, Horvat 3, Pasičnik, Penezić 3, Lovrić 5, Zebić 5, Franić 6

ARGENTINA: Kogan, Carratu; Mena, Basile, Constantino 2, Ferrea, Decilio 3, Romero, Haro 4, Acosta 2, Meyer 1, Totolo 1, Fernandez 4, Sanguinetti 1

SUCI: Al Maamly i Shaaban (oba Egipat)

SEDMERCI: HRVATSKA 3 (2), Argentina 4 (1)

ISKLJUČENJA: HRVATSKA 10 minuta, Argentina 6 minuta

Hrvatske rukometašice su u 2. kolu SP-a odradile lakši trening protiv nedoraslih suparnica iz Južne Amerike. Doduše, zbog nešto nekoncentriranijeg ulaska u utakmicu naših igračica i dvije-tri dobre obrane argentinske vratarke na samome startu Argentina je nakon sedam minuta čak vodila sa 3-2. No, potom je uslijedila serija tehničkih grešaka što su naše rukometašice znalački iskoristile i iz protunapada vrlo brzo ostvarile opipljivu prednost koja se do kraja utakmice
stalno povećavala pa je izbornik Šojat mogao dati priliku svim
igračicama koje je prijavio za ovaj dvoboj.

U posljednjem kolu skupine A u utorak u 20.30 sati Hrvatska će igrati protiv Francuske, te će taj dvoboj najvjerojatnije odlučivati o prvom mjestu u skupini, te o tome s koliko će bodova naše reprezentativke nastaviti natjecanje u skupini I u Metzu.