Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobjednica i nova 'Snježna kraljica' Tanja Poutiainen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finkinja Tanja Poutiainen pobjednica je sljemenskog slaloma "Snježna kraljica" koji se boduje u Svjetskom kupu.

Finkinja je nakon dvije vožnje ostvarila vrijeme 1:52.83 pobijedivši ispred vodeće nakon prve vožnje Austrijanke Marlies Schild (+0.52) i Slovakinje Veronike Zuzulove (+0.68).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svjetski skijaški kup Posebna regulacija prometa: Ovo su ulice kojima nećete smjeti voziti za vrijeme Snježne kraljice Sljeme spremno za skijaše (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tisuće na Sljemenu Crveni spust za građane otvoren još 2 dana, a tada kreću pripreme za Snježnu kraljicu

 "Kad sam prije tri godine pobijedila u Zagrebu utrka se tada zvala "Zlatni medvjed". Znači, tada sam bila medvjedica, a danas sam konačno postala Snježna kraljica što je lijep napredak za mene," izjavila je Tanja Poutiainen.

"Moja zadnja pobjeda bila je baš tu u Zagrebu prije tri godine, pa možda mogu reći da mi ova staza i Hrvatska jako leže. Nisam bila danas bezgrešna, ali sam zato bila jako brza. U zadnje vrijeme mi slalom baš i nije išao, nisam se nadala baš pobjedi no ova staza mi daje mnogo samopouzdanja. Bila je to dobra utrka a odlično ozračje sa puno gledatelja i noćna utrka što ja obožavam. Naravno, da nisam imala ništa protiv staze koja je bila iznimno ledena i duga" kazala je iznimno raspoložena Finkinja, koja će nagradu od 60 tisuća eura položiti u banku.

"U drugoj vožnji sam znala da je Hosp ispala i možda me to omelo u mojoj izvedbi jer nisam bila dovoljno koncentrirana. Imala sam previše grešaka u donjem dijelu staze da bih uspjela pobijediti i treći put u Zagrebu. Ipak, odavde odlazim zadovoljna jer sam sada vodeća u poretku slaloma", kazala je drugoplasirana Austrijanka Marlies Schild, koja je pobijedila na prošla dva izdanja sljemenske utrke.

"U prvoj vožnji sam bila jako dobra jer je tada i snijeg bio drugačiji i puno više po mojem guštu. Ovo je jako duga staza, a sigurno ti nije svejedno ni kada znaš da prvo mjesto vrijedi 60 tisuća eura. Ovo je moje sedmo postolje u karijeri i još čekam prvu pobjedu. Možda će mi to uspjeti slijedeće godine u Zagrebu" kazala je trećeplasirana Slovakinja Veronika Zuzulova. 

Od tri hrvatske skijašice koje su nastupile na Sljemenu samo je Nika Fleiss završila utrku i to na 15. mjestu sa 3.59. sekunde zaostatka za pobjednicom. Ana Jelušić i Sofija Novoselić su odustale u prvoj vožnji.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene