Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatske rukometašice pobijedile su u susretu za deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Parizu Španjolsku sa 30:25 (18:9) i tako izborile dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre.


Hrvatske rukometašice osvojile su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu, ali su pobjedom nad Španjolkama izabranice Josipa Šojata osigurale dodatne kvalifikacije za OI koje će se održati krajem ožujka 2008.

Vezani članci Slika nije dostupna Kvalifikacije za OI: Portoriko bolji od Kameruna, Hrvatska u četvrtfinalu Slika nije dostupna Kvalifikacije za LP: Podravka u skupini sa Španjolkama i Njemicama

Protiv Španjolki, koje nikad nismo pobijedile u službenim utakmicama, hrvatske rukometašice su pokazale dosad najbolju igru na prvenstvu. Sjajno je funkcionirao napad, a junakinja dvoboja je vratarka Jelena Grubišić koja je skupila čak 23 obrane. Već na poluvremenu Hrvatska je imala uvjerljivo vodstvo od 18:9, koje su sačuvale u drugom dijelu i
prvenstvo ipak završile uspješno.

Hrvatske rukometašice su na SP-u zabilježile tri pobjede, jedan remi i četiri poraza. 

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari 1, Golubić 2, Milanović-Litre 5, Starček 1, Gaće 3, Pušić 1, Palčić, Pasičnik 6, Penezić 5, Lovrić 4, Zebić, Franić 2.

ŠPANJOLSKA: Garmendia, Saenz 2, Ibanez, Berenguel 2, Pinedo 1, Mangue 7, Aguillar 3, Elejaga, Castaneda 2, Alonso, Ortuno 7, Sanchez, Fernandez 1, Oncina.