Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rade Malević vodi reprezentaciju na EP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza na kojoj nije bilo predsjednika saveza Andrija Popovića, napokon je okončana drama oko izborničkog mjesta hrvatske muške reprezentacije. Rade Malević ostaje izbornik.

Andrija Popović, Ante Baković i Petar Rilović ipak su platili cijenu bahatog ponašanja u vođenju Hrvatskog odbojkaškog saveza. Popović je jučer od strane premijera Ive Sanadera smijenjen sa mjesta predsjednika Uprave fonda za razvoj i zapošljavanje, nakon što je svojim postupcima zadnjih dana ismijavao i državnu vlast. 
Ante Baković je član izvršnog odbora HOS-a, ali i njegove su metode napokon naišle na legalan zid. Naglašavamo legalan – jer su se dvojica čelnika najviše pozivala na legalitet svojih postupaka. 
Najtiši, ali ne i najmanje bitan lik u cijeloj priči – Petar Rilović, uskoro bi također mogao postati bivši – što se tiče dužnosti glavnog tajnika HOS-a, jer je danas pokrenut postupak njegova razrješenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski odbojkaši će biti izbačeni s Europskog prvenstva? Slika nije dostupna Kriza u odbojkaškoj reprezentaciji pred razriješenjem?

Sve se to može zaključiti nakon današnje sjednice izvršnog odbora HOS-a, koja je na izborničko mjesto muške reprezentacije vratila Radu Malevića.

Nakon nedavnih sastanaka ministra obrazovanja, znanosti i sporta - Dragana Primorca i Zlatka Mateše, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora sa vodstvom saveza, te sa Radom Malevićem i njegovim dečkima s Bjelolasice, gdje je izbornik otišao sa najboljim hrvatskim igračima, odbojkaška je drama krenula svom kraju.

Što reći za ljude koji su i zajedničko priopćenje mijenjali, time i lagali, a ljude iz državnog vrha – prevarili ?

Što reći za ljude koji su javnost lagali da je rok za prijavu igrača za Europsko prvenstvo u Rusiji – istekao s jučerašnjim danom , dok točan je rok – ponedjeljak, 06.08. 2007. u 24:00 sata ?

Što reći za predsjednika saveza, Andriju Popovića - koji je jučer izmislio zajednički zaključak izvršnog odbora, pa „svoju“ reprezentaciju prijavio za EP, jer se Malević nije ispričao, pa će „repku“ voditi Leo Barić...
Na tom spisku je (bilo) i pet igrača sa Bjelolasice, koji su odavno poručili: „samo nas Malević može voditi na EP“.

Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza ima devet članova, a nitko od njih nije želio potvrditi da su jučer pitani na temu završnog zaključka i slanja spiska u CEV (Europski odbojkaški savez). Neki su čak žestoko odbili mogućnost da su o ičem pitani.

Otprilike sat vremena nakon još jedne bahate samovolje Andrije Popovića, Ivo je Sanader na izvanrednoj i telefonskoj sjednici vlade – Popovića smijenio sa mjesta predsjednika Uprave fonda za razvoj i zapošljavanje.
Na tom se poslu vrti ogromna lova, moć i mogućnost moći, a Popović je sve to žrtvovao zbog – pitanje je čega ?
Netko će dodati, kako je moguće da je takav lik uopće i mogao biti na tako bitnoj – političkoj – dužnosti.

Ali, isti se taj Popović poskliznuo baš na legalnu činjenicu u svojoj borbi za legalitet – kako je zvao svoj rad u savezu, protiv „jogurt revolucije iz šume“ – kako je nazvao Malevića i njegove dečke na Bjelolasici.

Naime, iako je Popović lagao u svojoj verziji zajedničkog priopćenja nakon sastanka sa Primorcem i Matešom, istinu nije mogao prevariti jer je to uvijek bila nemoguća misija.
Popović je u svojoj „istini“ izbrisao datum sjednice Izvršnog odbora, koja se morala održati do končanog spiska putnika za Rusiju, ali ju je sazvao dopredsjednik Izvršnog odbora Pero Lozica koji ima autoritet i zbog toga što je član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Popović je namjerno zaboravio da je sastanak s Primorcem i Matešom donio čvrsti zaključak da se ta sjednica MORA održati 02.08. 2007., što je zbog novonastale gužve laži i prevara – prebačeno za današnju subotu – 04.08. 2007.
I TA se sjednica održala jutros, pa je Izvršni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza omjerom glasovanja 7-2 donio odluke od kojih izdvajamo:

1. Stavlja se izvan snage odluka Izvršnog odbora HOS-a od 23.07. 2007. o imenovanju Lea Barića za izbornika muške seniorske reprezentacije. 

2. Stavlja se izvan snage odluka Izvršnog odbora HOS-a od 20.07. 2007. o razrješenju Radovana Malevića s pozicije izbornika muške seniorske reprezentacije 

3. Pokreće se postupak razrješenja glavnog tajnika HOS-a Petra Rilovića

Unutar roka za prijavu, do ponedjeljka 06.08. 2007., a nakon konzultacija sa Radom Malevićem, izvršit će se promjena liste sudionika Europskog prvenstva u Rusiji, a koja je poslana CEV-u.

Izvršni je odbor naglasio da navedene odluke stupaju na snagu odmah; za njih su glasovali: Nada Mikulandra, Petar Tonković, Pero Lozica, Zdeslav Barač, Dražen Franolić, Željko Švedl i Andrej Maksimović, dok se sjednici na nikakav način nisu odazvali predsjednik HOS- a Andrija Popović i Ante Baković.

Komunikaciju sa izbornikom Malevićem i reprezentacijom preuzima Nada Mikulandra, koja nas je i pravno uputila na činjenicu da je Andrija Popović izgubio ono u što je najviše vjerovao – „svoj“ izvršni odbor.

Kako je igrao, tako je prošao... Andrija Popović

Ovdje nije naodmet spomenuti da je sukob savez / Malević, samo požurio ionako neminovnu stvar – raščiščavanja mutnih odnosa u Hrvatskom odbojkaškom savezu.

Nova TV je još prije dva tjedna kad je afera buknula u svom prvom prilogu poslala izravnu poruku: doviđenja gospodine Popoviću, zbog čega je predsjednik saveza prijetio i tužbom.

No, Popović se preračunao, zaboravio je na činjenicu da ova zemlja ipak želi zdravo i PRAVEDNO razmišljanje, u kojem ISTINA igra pobjedničku ulogu u svih pet setova – vremena.

Javnost je napokon pobijedila, Sanader je iskoristio svoju moć, a pobjednike s Bjelolasice sad čeka gušt odlaska na „njihovo“ Europsko prvenstvo, sa NJIHOVIM izbornikom – Radom Malevićem...

Ova pobjeda put je prema medalji. Poruka starom / novom izborniku: razum je mudrost, ostvarili ste veliku pobjedu, dovršite je – medaljom...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene