Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Prvenstvo se namješta iz jednog centra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje Mirjane Hrge u emisiji 10 do 8 postoji li jedan 'centar' U hrvatskom nogometu u kojem se namješta prvenstvo i slažu kockice kako kome odgovara, predsjednik Udruženja prvoligaša, Igor Štimac, odgovorio je da sve upućuje na to.

Na pitanje kako komentira istup predsjednika NK Zagreb u kojem je on napao dio sudaca da sude pristrano i pozvao na rješenje tog problema, Štimac je rekao da podržava Medića i pozvao sve koji znaju nešto o konkretnim slučajevima u kojima se može govoriti o nečasnom poslu sudaca, da to dojave odgovarajućim institucijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mirjana Pukanić: 'Moj muž je samo bahata kukavica' Slika nije dostupna 10 do 8: Ekskluzivni intervju s Mirjanom Pukanić

- Naravno da među sucima ima onih koji nepošteno sude, no treba biti oprezan kada se govori da za to uzimaju novac. To su teške optužbe za koje trebaju čvrsti dokazi. No, ima i druga stvar, neki sude pristrano ne zbog toga, nego zato što se žele dodvoriti nekome da bi lakše i brže napredovali, kaže Štimac.

Komentirajući činjenicu da čak šest sudaca dolazi iz Osijeka, Štimac je odgovorio da je to zanimljivo.

- Vlatko Marković u Osijeku i okolici ima najjače uporište i teško da tu nema povezanosti, kaže Štimac i ponovno dodaje kako ga ne zanima tko će voditi HNS, već da ga zanima boljitak hrvatskog nogometa, a to se s Markovićem, tvrdi Štimac, neće dogoditi.

Štimac je komentirao i Dinamovu javnu podršku HDZ-u na izborima.

- U ovom trenutku ne mogu govoriti kao predsjednik Udruženja prvoligaša jer bi prije takvog službenog očitovanja trebalo provesti neke procedure, ali mogu govoriti kao građanin i meni je taj njihov potez simpatičan, pokazuje njihovo jedinstvo pa i hrabrost, smatra Štimac.

Na pitanje kakve veze strani igrači Dinama imaju s izborima u Hrvatskoj, Štimac je odgovorio da im je valjda netko objasnio što je bolje za hrvatsku budućnost.

Komentirajući izjave bivšeg trenera Luke Bonačića o mafiji koja se 'mota' oko Hajduka, Štimac je rekao da te priče ne smatra istinitim.

- U Hajduku ima mnogo dobrih igrača, a gdje ima njih ima i menadžera, među kojima ima njih svakakvih koji na razne načine čine pritiske na trenere, uprave i sl. i to na korist svojih igrača i sebe, ali tako je to danas svugdje, u svim klubovima, smatra Štimac.

Na pitanje Mirjane Hrge osvrnuo se i na podršku sportaša HDZ-u.

- Kada političarima treba promidžba i politički poeni, rado se pojavljuju na sportskim borilištima i slikaju se sa sportašima. No, kada sportaši odluče javno progovoriti o svom političkom opredjeljenju, onda ih se kritizira. A kritiziraju ih i negoduju oni kojima smeta to što je većina sportaša desno orijentirana, nacionalno svjesna, kaže Štimac te dodaje da bi bilo dobro da ima više sportaša u politici jer bi, smatra, politika tada bila mnogo čistija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene