Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelni čovjek UEFE Michel Platini zauzeo se za osnivanje posebnih policijskih jedinica - europske nogometne policije, koja bi na stadionima širom Europe čuvala red i sprječavala huliganske ispade.


Platini je tu ideju iznio na zasjedanju Vijeća Europe u Strasbourgu, a po njemu bi europska nogometna policija bila puno učinkovitija u očuvanju reda i mira na stadionima, te bi surađivala sa temeljnim policijama europskih zemalja.

Vezani članci Nered na tribinama (Foto: Dnevnik.hr) Kazne za nasilne navijače: Strožim zakonom u borbu protiv tučnjava, nereda i nasilja na tribinama Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Sukob navijača? Hrpa huligana na autocesti trčala s palicama u rukama blizu Ježeva

"Takva policija bi već imala iskustva s huliganskim ispadima i obučavala bi se isključivo za djelovanje na nogometnim stadionima, ali i na gradskim trgovima na velikim natjecanjima, poput EURA", kazao je Platini, dodavši kako se s njegovom idejom već složila francuska ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie.