Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Parreira napustio kormilo Južne Afrike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski nogometni stručnjak 65-godišnji Carlos Alberto Parreira napustio je kormilo nogometne reprezentacije Južne Afrike. Parreira je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali je objavio kako će ostati u stručnom stožeru kao savjetnik.

Parreira, koji je sa mjesečnim primanjima od 229.000 dolara bio najplaćeniji izbornik u povijesti Južne Afrike povukao se izborničke funkcije kako bi više vremena proveo s obitelji. Južna Afrika je tako ostala bez izbornika 780 dana prije početka World Cupa koji će se održati u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Slon progoni vozilo s turistima tragedija Slon napao skupinu turista: Jedna žena poginula, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Eriksson preuzima Meksiko?

'Žao mi je što neću ostati do konca ugovora, međutim moja obitelj i moja supruga me trebaju. Želim se zahvaliti dečkima što su sjajno izvršavali sve zadatke, no teško je pomiriti obiteljske i profesionalne obveze', poručio je brazilski stručnjak.

Parreira je predvodio Brazil do svjetskog naslova 1994. godine, a 'Selecao' je vodio i na World Cupu 2006. godine u Njemačkoj. Na svjetskim prvenstvima je sudjelovao i kao izbornik Saudijske Arabije (1998), Ujedinjenih Arapskih Emirata (1990) i Kuvajta (1982), a bio je i izbornik Gane, te trener Sao Cristovaona, Asante Kotokoa, Fluminensea, Valencie, Fenerbahčea, Sao Pauloa, MetroStarsa, Atletico-MG-a, Internacionala i Corinthiansa.

Čelnici Južnoafričkog nogometnog saveza (SAFA) istaknuli su žaljenje nakon Parrierine ostavke, no poštuju njegovu odluku.

'Imali smo sjajnu suradnju i žalimo što smo ostali bez tako iskusnog i kvalitetnog stručnjaka', kazao je predsjednik SAFA-a Molefi Olifant.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene