Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Organizatori OI u Pekingu jamče 'kvalitetnu i sigurnu hranu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizatori olimpijskih ljetnih igara u Pekingu objavili su da "jamče" kvalitetu i sigurnost prehrane za sportaše iz cijelog svijeta.

Nakon opetovanih skandala i kritičnih izvješća o sigurnosti hrane u Kini, dužnosnici iz Pekinga su odbacili zabrinutost te izložili planove za pozorno kontroliranje uzgajivača i proizvođača hrane do samog procesa potrošnje.

Pročitajte i ovo Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta" Slika nije dostupna OI Peking: Sportaši će moći biti testirani više puta u jednom danu

Pekinški općinski ured za sigurnost hrane objavio je kako su pravila za sigurnost hrane nadmašila međunarodne standarde.

Direktor tog ureda je odbacio tvrdnje da se u hrani koriste anabolični steroidi i drugi stimulansi rasta te da bi to moglo uzrokovati brojne pozitivne doping testove.

Kineski su dužnosnici izrazili nezadovoljstvo planovima SAD-a da njihovi sportaši nose vlastitu hranu, dodajući kako natjecatelji, kao i na prijašnjim Igrama, ne smiju unositi hranu u Olimpijsko selo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene