Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nismo ludi da idemo u Izrael'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rafael Benitez, trener Liverpoola, inzistira na tome da njegova momčad ne smije otputovati u Izrael kako bi zaigrao u Ligi prvaka protiv Maccabi Haifa.

Benitez kaže da je preriskantno i opasno za djelatnike kluba, igrače i navijače da putuju u Izrael u vrijeme kada je ta zemlja usred rata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnici Liverpoola priznali sastanak s Klinsmannom Slika nije dostupna Benitez opovrgnuo medijska nagađanja o odlasku iz Liverpoola

- Nema šanse da igramo u Izraelu. To je totalno suluda situacija i potpuno je neprihvatljivo da se u ovo vrijeme uopće i razmišlja o putu tamo. UEFA ne smije nikoga staviti u takav rizik. U mojoj glavi situacija je vrlo jasna. Žao mi je tužnih ljudi u Izraelu, no mi prije svega moramo osigurati sve uključene u igru, a to znači da ne možemo putovati tamo. Bilo bi nemoguće koncentrirati se na igru, zaključio je Benitez.

- Prije nekoliko godina, dok sam bio u Valenciji, također smo trebali igrati sa Maccabi Haifom u kupu UEFA. No mjesto utakmice su premjestili na Cipar, a tadašnja situacija u Izraelu nije bila ni približno loša kao što je sada, ispričao je Benitez.

UEFA je ovaj tjedan pisala Izraelskom nogometnom savezu, tražeći sigurnosne garancije te da razmotre opciju da se mjesto igre prebaci u neku drugu zemlju. 

Očekuje se da će odluka biti donesena do srijede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene