Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MOO u problemima nakon diskvalifikacije Marion Jones

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni olimpijski odbor našao se u osjetljivoj situaciji zbog odluke treba li dodijeliti zlatnu medalju na 100 metara s olimpijskih igara iz 2000. Ekaterini Thanou, nakon što je Amerikanka Marion Jones dikskvalificirana zbog dopinga.

MOO treba odlučiti i hoće li američkoj ženskoj štafeti na 4x400m i na 4x100 oduzeti zlatnu medalju s olimpijskih igara iz Sydneya. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pettigrew priznao da mu je trener Trevor Graham savjetovao uzimanje dopinga Slika nije dostupna HOO - Potvrđeni novi olimpijski kandidati

Neke sudionice te štafete su već najavile da ne namjeravaju predati svoje medalje.

MOO riskira time, kao i Međunarodni atletski savez, da američka štafeta ode pred arbitražni sportski sud zbog tog pitanja.

Na MOO je da donese takve odluke nakon što je IAAF u petak odlučio da se Marion Jones oduzmu sve medalje i da joj se izbrišu svi rezultati od 2000. godine, a sve kao dio kazne nakon što je nekadašnja svjetska prvakinja priznala da je uzimala doping za olimpijskih igara u Sydneyu. 

Marion Jones je kažnjena i sa zabranom nastupa na dvije
godine.

Predsjednik MOO-a Jacques Rogge je kazao da je oduzimanje medalje jednom sportašu automatski znači da prvi sljedeći atletičar bude promaknut za jedno mjesto.

Međutim, MOO je u problemima zbog toga jer se Thanou, koja je bila druga u Sydneyu na 100 metara, zajedno s grčkim spinterom na 200 metara Kostasom Kenterisom, osramotila olimpijskim igrama 2004. u Ateni kada su izbjegli doping test.

Dvoje atletičara navodno nisu došli na doping test jer su imali
prometnu nesreću pa su se povukli iz natjecanja kako ne bi bili izbačeni. Thanou i Kenteris su kasnije kažnjeni s dvije godine nenastupanja zbog izbjegavanja testa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene