Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Markus Merk za provjeru sudaca na terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najboljih nogometnih sudaca na svijetu, Nijemac Markus Merk predložio je da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) uvede video analizu suđenja za vrijeme utakmica.

Trostruki najbolji sudac svijeta otkrio je za njemački Kicker kako je izradio i formalni prijedlog izmjene pravila po kojem bi svaka momčad za vrijeme utakmice imala pravi na dva ili tri izazova, a na njih bi imao pravo i sudac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Trgovački sud u Zagrebu Dolaze na ispitivanje Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

"Ovaj bi se prijedlog trebao usvojiti po ubrzanoj proceduri, jer nam suvremene tehnologije omogućavaju ispravljanje pogrešaka koje činimo," kazao je Merk koji se već duže vrijeme zalaže za tu ideju. Upravo se Merk našao u središtu pozornosti njemačke javnosti jer je u zadnjem ligaškom kolu priznao pogodak Werdera premda je strijelac Markus Rosenberg bio u zaleđu.

"Bio je to jedan od najgorih trenutaka u mojoj 20-godišnjoj sudačkoj karijeri. Nikada neće biti moguće ispraviti sve pogreške za vrijeme utakmice, ali velika je stvar ukoliko ispravimo one najveće. Tenis i američki nogomet imaju dobra iskustva s uvođenjem provjera i nema razlog da se to ne primjeni i u nogometu," zaključio je njemački sudac.

FIFA se do sada protivila uvođenju bilo kakve kontrole sudačkih odluka i spremna je odobriti jedino postavljanje čipova u lopte koji bi signalizirali kada je lopta prošla liniju gola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene