Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić i Ančić izgubili, Nadal predao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Ančić je poražen od Austrijanca Juergena Melzera u dramatičnom dvoboju sa 6:3, 2:6, 7:6 (9) na ATP-u u Cincinnatiju. Ivan Ljubičić je poražen od Španjolca Nicolasa Almagra sa 6:4, 6:4.

Splićanin je izgubio dvoboj od ljevorukog Austrijanca u 'tie-breaku' trećeg seta u kojem je Ančić prvo spasio tri meč lopte, a potom sam imao dvije meč-lopte, a druga je kod 9:8 bila na njegov servis. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slavni uživaju U najraskošnijem gradu na svijetu paparazzi su strogo zabranjeni! Slika nije dostupna Ekshibicija najboljih tenisača današnjice Nadal i Federer zaigrali tenis na otvorenom moru ispred Dohe!

No, Maria je u tim trenucima izdao prvi servis, izgubio je oba svoja početna udarca, a Melzer iskoristio svoju četvrtu meč loptu. Melzer se pokazao kobnim za Hrvate u Cinncinatiu jer je u prvom kolu, u dva 'tie-breaka', izbacio Ivu Karlovića, a Ančiću se osvetio za poraz lani u Davis Cupu. 

Ančić se nakon duže bolesti vratio tenisu, a nastup u Cincinnati je sigurna potvrda da se u potpunosti oporavio. 

U meču s Ljubičićem Almagru je bio dovoljan po jedan 'break' u svakom setu da dođe do lake pobjede, a Ljubičića nije služio servis - imao je tek 53 posto ubačaja prvoga, devet as-servisa i četiri dvostruke pogreške. 

Bio je ovo drugi susret Ljubičića i Almagra, a prvi je lani u Torontu dobio prvi hrvatski reket. Ljubičić je prošle godine u Cincinnatiu igrao četvrtfinale i ispao također od Španjolca - Tommya Robreda. 

Prvi igrač svijeta Roger Federer došao je do lake pobjede, Rafael Nadal je predao zbog ozljede ramena, dok je Novak Đoković, koji je pobijedio obojicu tjedan dana ranije u Montrealu, uvjerljivo izgubio. 

Tako je ATP turnir iz Masters-Serie u Cincinnatiu u jednom danu ostao bez drugoga i trećeg nositelja.

Nadal je igrao protiv Argentinca Juana Monaca, koji je vodio sa 7:6, 4:1. No Španjolac je zbog ozljede morao predati meč. 

'Rame me jako boljelo, a osjećao sam i slabost. Zbog ramena nisam mogao pravilno ni držati reket, noge me nisu slušale i teško da sam mogao odigrati više od tri udarca u poenu', izjavio je Nadal nakon meča.

Đokovića je izbacio umaški pobjednik Carlos Moya i to sa uvjerljivih 6:4, 6:1.

'Bio sam preumoran za igru. U Cincinnati sam stigao prije dvije noći, a jučer sam igrao parove što je bilo jako glupo jer igram neprestano deset dana. Morao sam uzeti barem jedan dan odmora, pogotovu nakon onoga što se događalo u Montrealu', rekao je Đoković.

Federer je svladao Francuza Juliena Benneteau (6:3, 6:3) i sada mu je otvoren put da u Cincinnatiu osvoji svoj jubilarni 50. turnir.
Švicarac u trećem kolu igra sa Cipraninom Marcosom Baghdatisom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene