Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga pravaka: Barcelona razbila Levski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međusobnim ogledima momčadi koje su smještene u prve četiri skupine započelo je ovogodišnje izdanje nogometne Lige prvaka, najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu. Nakon kvalifikacija priliku za nasljednika Barcelone na europskom tronu dobile su 32 momčadi koje su svrstane u osam skupina.

Upravo su kako to i dolikuje braniteljima naslova, igrači Barcelone radovali se prvom pogotku na večerašnjim utakmicama. Strijelac u utakmici protiv Levskog bio je Iniesta u 7. minuti utakmice na Nou Campu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispao Nuernberg; Werder u Ligi prvaka Slika nije dostupna Nakon plasmana u Ligu prvaka Grant ide posjetiti Auschwitz

Za goste iz Bugarske od početne minute zaigrao je Igor Tomašić. Upravo je Tomašić bio krivac za drugi gol Barcelone kada ga je Giuly, prethodno se sjurivši u kazneni prostor, prevario i s lakoćom poentirao za povećanje vodstva u 39. minuti utakmice.

Za 3-0 zabio je kapetan Puyol kada je u mrežu spremio odbijenu loptu vratara Petkova nakon slobodnog udarca Ronaldinha. U 58. minuti strijelac je postao i Samuel Eto`o koji je nanizao nekoliko igrača Levskog i zatresao mrežu. Kraj je ipak bio rezerviran za nogometnog kralja Ronaldinha koji je veličanstvenim udarcem matirao vratara Levskog u samom finišu utakmice i postavio konačnih 5-0.

I najveći favorit ovosezonskog natjecanja, momčad Chelsea nije dugo čekala kako bi načela mrežu Werdera. U 24. minuti Frank Lampard gurnuo je u priliku Essiena, branič Petri Pasanen nije dobro reagirao i navijači Chelsea mogli su početi sa slavljem. Za momčad iz Bremena od prve minute priliku u napadu dobio je hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić koji je izašao iz igre u 66. minuti. U 68. minuti Fritz je skrivio kazneni udarac nakon prekršaja nad Drogbom i na taj način dao priliku Ballacku da poveća vodstvo domaćina. Silovit udarac pod gredu i Chelsea je mirno mogla privesti utakmicu kraju.

Bayernu je trebalo samo 3 minute kako bi stekao nedostižnu prednost u utakmici protiv Spartaka iz Moskve. Prvo je u 48. minuti Pizzaro odigrao simultanku s braničima Spartaka i doveo domaćine u vodstvo, da bi tri minute kasnije vodstvo povećao Santa Cruz. U 71. minuti sjajnim udarcem vratara gostiju matira Schweinsteiger, a konačnu potvrdu pobjede donosi Hasan Salihamidžić u 84. minuti utakmice.

U istoj skupini Sporting je na svome stadionu dočekao momčad Intera iz Milana. Nakon lošeg prvog dijela, Sporting je odlučnije krenuo u drugome poluvremenu što mu se isplatilo u 64. minuti kada je Caneira zatresao mrežu vratara Tolda. Bio je to ujedno i konačan rezultat utakmice. Vrijedi spomenuti da je Inter kraj utakmice dočekao sa deset igrača jer je u 68 minuti drugi žuti i isključenje zaradio je Patrick Vieira.

Gledatelji koji su pratili utakmice skupine C nisu imali sreće radovati se golovima. Na dvobojima Galatasaraya i Bordeuxa te PSV-a i Liverpoola strijelci nisu bili u formi te su obje utakmice završile najnepopularnijim rezultatom 0-0. Za obranu Galatasaraya cijelu je utakmicu odigrao Stjepan Tomas

U skupini D Olympiacos je na domaćem travnjaku poveo protiv Valencie u 28 minuti kada je Konstantinou matirao Ca?izaresa. Domaćini se nisu dugo radovali stečenoj prednosti. Valencia se vraća u igru samo šest minuta kasnije kada Fernando Morientes izjednačuje rezultat, a pet minuta kasnije isti igrač dovodi goste u vodstvo. Gosti dolaze do novog izjednačenja u 66. minuti. Strijelac za domaćine bio je Castillo, ali nade domaćih navijača da neće nazočiti porazu svojih ljubimaca potopio je Albiol u 85. minuti. Pred sam kraj susreta svoj treći gol postigao je Fernando Morientes. Za momčad iz Pireja cijelu utakmicu sa klupe za pričuve odgledao je Tomislav Butina.

Na isti način uvjerljiv poraz Šahtar na Olimpijskom stadionu u Rimu odgledao je i Stipe Pletikosa, dok se Darijo Srna našao u početnoj postavi prvaka Ukrajine. Roma je do vodstva stigla preko Taddeia u 67. minuti. U listu strijelaca upisuje se Totti u 76. minuti, vodstvo povećava tri minute kasnije De Rossi, a točku na i tri minutu kasnije pogotkom stavlja Pizzaro koji je u igru ušao sa klupe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene