Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kriza u odbojkaškoj reprezentaciji pred razriješenjem?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Andrija Popović u srijedu je izrazio optimizam da će se kriza u muškoj seniorskoj reprezentaciji razriješiti na najbolji mogući način, te da će na Europskom prvenstvu koje će se od 6. do 16. rujna održati u Rusiji našu zemlju predstavljati svi najbolji igrači.

Trenutačno se 17 igrača pod vodstvom novog izbornika Lea Barića priprema u Poreču, dok najveće zvijezde borave na Bjelolasici gdje vježbaju pod vodstvom bivšeg izbornika Rade Malevića, koji je smijenjen odlukom Izvršnog odbora HOS-a od 20. srpnja.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Slika nije dostupna Odgođeno okupljanje hrvatskih odbojkaša

- Jučer i danas sam se dva puta sastao s ministrom znanosti obrazovanja i športa Draganom Primorcem, a našem današnjem sastanku prisustvovao je i predsjednik Hrvaskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, te sam na tim sastancima izrazio želju da nas na Europskom prvenstvu zastupaju
najbolji igrači i da sam u ostvarivanju toga cilja spreman i na
kompromis, ali sam protiv izjednačavanja sustava i parasustava. Na današnjem sastanku smo donijeli konačan zaključak o tome što je potrebno učiniti kako bi ostvarili taj cilj, rekao je Popović.

Prema dogovoru kojega su postigli ministar Primorac, predsjednik HOO-a Mateša i predsjednik HOS-a Popović uvjeti za ujedinjenje reprezentacije su sljedeći, te se moraju ispuniti kronološki:

1. Igrači koji su na pripremama na Bjelolasici priključit će se
igračima u Poreču.

2. Rade Malević ima dati priopćenje vezano za neodrživost metoda
djelovanja van sustava i ispričati se.

3. Predsjednik HOS-a, kao predsjednik Izvršnog odbora HOS-a, sazvat će
Izvršni odbor na kojem će se preispitati odluka donesena 20. srpnja.

Prema riječima Andrije Popovića, s ovim zaključcima se slaže i Rade Malević, pa je za očekivati da će se igrači s Bjelolasice u najkraćem roku javiti na pripreme u Poreč nakon čega bi trebala uslijediti Mlaevićeva isprika zbog njegovih istupa u medijima, a zatim i hitan sastanak IO HOS-a na kojemu bi se mogla donijeti odluka o Malevićevom vraćanju na mjesto izbornika.

Aktualni izbornik Leo Barić naglasio je kako naša reprezentacija na EP u Rusiji može ostvariti dobar rezultat jedino ukoliko nastupi u kompletnom sastavu.

- Među igračima nema animoziteta i mislim da će normalno funkcionirati ukoliko se svi zajedno okupe. No, moram naglasiti da je pred nama veliki posao jer u samo mjesec dana moramo nadoknaditi veliki zaostatak za ostalim sudionicima EP-a. Od 16 sudionika EP, mi jedini ovoga ljeta nismo nastupali ni u Svjetskoj niti u Europskoj ligi, naglasio je Barić.

Hrvatska će u prvom krugu EP igrati u skupini D u Moskvi protiv
Bugarske, Finske i Italije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene