Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

B-test je potvrdio da je napadač Sampdorije, Francesco Flachi, uzimao kokain. Iako mu je to prvi dopping prekršaj, Talijan bi mogao dobiti zabranu igranja i do dvije godine, što bi za 32-godišnjeg napadača mogao bit i kraj karijere.


Flachi je testiran 28. siječnja, nakon utakmice s Interom (koju je Sampdoria izgubila 2:0). Nakon što je nalaz pokazao da je pozitivan na kokain, Flachiju je zabranjen nastup na utakmicama. No, prava će kazna tek uslijediti jer je i B-test potvrdio prvotni nalaz. 

Vezani članci Slika nije dostupna Suspenzija na 16 mjeseci, kraj karijere za Flachia? Slika nije dostupna Vratar Messine pozitivan na kokain

Iako mu je ovo prvi dopping prekršaj, Flachiju bi disciplinska komisija mogla izreći najstrožu kaznu jer već ima putra na 'glavi'. Ranije ove sezone je, naime, već odslužio zabranu igranja dva mjeseca zbog upletenosti u skandal oko klađenja. On i suigrač Moris Carrozzieri davali su informacije kladioničarima. 

Zanimljivo je da je Flachi doživotni navijač Fiorentine (u kojoj je 1992. i započeo karijeru) i kada god je zabio pogodak klubu iz Firence,nikada nakon toga nije slavio, tj. bilo kakvom gestom pokazao da mu je drago što je postigao pogodak.  

On je već drugi nogometaš iz talijanske prve lige koji je u posljednjih dva tjedna 'pao' na doping testu. Vrataru Messine, Nicholasu Caglioniju, također su pronađeni tragovi kokaina u organizmu. 

Sredinom studenog, nakon utakmice Milan Roma, na doping kontroli bio je pozitivan i napadač Milana Marco Borriello.  Njemu je u urinu pronađen nedopušteni stimulans "kortizon". Borriellova djevojka, argentinski model Belen Rodriguez, u medijima je u siječnju izjavila da je za sve kriva njezina krema. Naime, ona smatra da ga je nenamjerno izložila zabranjenim supstancama tijekom seksa.