Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski napadač koji igra za Werder iz Bremena Ivan Klasnić i koji je nastavio profesionalnu karijeru nakon dvije transplantacije bubrega, proglašen je osobom godine prema izboru njemačkog časopisa 'Kicker'.


Klasnić (27) je tako naslijedio Franza Beckenbauera, koji je nagrađen 2006. godine za ulogu predsjednika organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva. 

Vezani članci Navijači Svako ima svoju omiljenu navijačku himnu, no pojavili su se i novi hitovi koji podižu atmosferu Slika nije dostupna 'Liječnici su tvrdili da Klasnić može igrati'

On je ujedno peti nogometaš u čije je ruke otišla ova nagrada od 1999. Nagrada se inače dodjeljuje trenerima ili dužnosnicima.

Nakon neuspjele prve transplantacije bubrega u siječnju, druga je operacija izvedena u ožujku i nakon sedam mjeseci oporavka, Klasnić se vratio u Bundesligu 24. studenoga te sezonu završio s dva gola u utakmici protiv Leverkusena (5:2) 15. prosinca.

Tjednik je između ostalih istaknuo i francuskog reprezentativca iz Bayern Muenchena Francka Riberyja, ocijenivši ga 'igračem svjetske klase'.