Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispali s Eura, pa oživljavaju prvenstvo Velike Britanije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon očajnih nastupa u kvalifikacijama u kojima niti jedna reprezentacija iz Velike Britanije nije uspjela izboriti plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine na "Otoku" je pokrenuta inicijativa za oživljavanje "Home Internationals", prvenstva Velike Britanije.

Ovu ideju podržao je i britanski premijer Gordon Brown koji smatra kako je kao i svi navijači razočaran neuspjesima britanskih momčadi.

Pročitajte i ovo Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula Slika nije dostupna OMIKRON NAPADA Uskoro nove restrikcije? "Vrijeme je da se odustane od lijene prepostavke da vlada ima pravo kontrolirati naše živote''

"Užasno je razočaravajuća činjenica da niti jedna britanska
reprezentacija nije izborila plasman na EURO. Neke nisu imale sreće, a neke to svojim igrama nisu niti zaslužile," kazao je britanski premijer, inače Škot.

Home Internationals je turnir koji je pokrenut 1883. godine i na njemu su nastupile Engleska, Škotska, Wales i Irska, a od 1950. godine do 1984. godine kada je natjecanje ukinuto umjesto Irske je igrala Sjeverna Irska. Prvi prvaci bili su Škoti, a posljednji Sjeverna Irska.

"Navijači na Otoku su željno iščekivali ljeto i Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj. Nažalost, sada neće imati za koga navijati. Zbog toga bi bilo zgodno oživjeti ideju o prvenstvu Velike Britanije," zaključio je britanski premijer.

Od četiri britanske vrste najbliže EP-u bili su Englezi koji su na koncu zauzeli treće mjesto u skupini E iza Hrvatske i Rusije. Treću poziciju osvojili su i Škoti u skupini B iza Italije i Francuske, te Sjeverna Irska u skupini F iza Španjolske i Švedske. Najlošiji su bili Velšani koji su bili peti u skupini D iza Češke, Njemačke, Irske i Slovačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene