Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Bernie Ecclestone protiv utakmica Premiershipa izvan zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fronta protiv prijedloga engleskih nogometnih klubova da nekoliko utakmica Premiershipa igraju u inozemstvu svakim je danom sve veća. Nakon navijača, bivših igrača, medija i vodstva Azijske nogometne federacije, oglasio se i prvi čovjek formule 1 i suvlasnik Queens Park Rangersa, Bernie Ecclestone.

"Njihova ideja nema smisla i posve je pogrešna. Utakmice engleskog prvenstva moraju se igrati na engleskom tlu. Bilo bi teško objasniti, primjerice gledateljima u Singapuru, da Wigan i Sunderland u njihovom gradu igraju za bodove," smatra Ecclestone, koji je ponudio novi prijedlog kako bi engleski klubovi povećali klupske račune".

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Slika nije dostupna Remi Arsenala i Newcastlea

"Treba razmisliti o organizaciji mini-turneja na kojima bi nastupilo nekoliko klubova. Oni bi igrali svaki protiv svakog i borili se za novčane nagrade," kazao je čelnik Formule 1.

Na nedavnom sastanku 20 klubova elitnog razreda "otočkog" nogometa je predloženo da se sezona produlji sa 38 na 39 utakmica, a dodatnih deset utakmica bi se igrale na gostovanjima diljem svijeta. Tvorac plana engleskog širenja na druge kontinente je Richard Scudamore, izvršni direktor Premiershipa, a njegovu ideju podržali su i brojni čelnici klubova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene