Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska se plasirala na EURO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se od 7. do 29. lipnja sljedeće godine održati u Austriji i Švicarskoj!

Hrvatska se plasirala na EURO zahvaljujući neuspjehu Rusije koja je na gostovanju kod Izraela u Tel Avivu izgubila 1-2, te tako izgubila sve izglede da prestigne našu reprezentaciju na ljestvici skupine E.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

>> Makedonija - Hrvatska 2:0

U Tel Avivu je poveo Izrael preko Elyaniva Barde u 10. minuti,
izjednačio je Dinijar Biljaletdinov u 60, a pobjedu Izraelu je donio Omer Golan u 90.

Nakon ovog rezultata, Rusija na EURO može samo ukoliko u srijedu svlada Andoru, a Hrvatska pobijedi Englesku na Wembleyu.

IZRAEL - RUSIJA 2-1 (1-0)

Stadion Ramat Gan

Sudac: Farina (Italija)

Strijelci: 1-0 Barda (19), 1-1 Biljaletdinov (60), 2-1 Golan (90)

Izrael: Awat, Špungin, Keinan, Ben Haim, Ziv, T. Cohen, Alberman, Itzhaki (Ben Shushan, 62), Bar Buzaglo (Ohayon, 64), Barda, Sahar (Golan, 69)

Rusija: Gabulov, A. Berezucki, Ignaševič, V. Berezucki (Pogrebnjak, 68), Anjukov, Zirjanov, Semšov (Torbinski, 30), Biljaletdinov, Žirkov, Aršavin, Pavljučenko (Sičev, 52)

Hrvatska šesti put uspješna u kvalifikacijama

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se od 7. do 29. lipnja održati u Austriji i Švicarskoj. 

Bit će to treći nastup Hrvatske na EURU, nakon Engleske 1996. i Portugala 2004. Jedini put se naša reprezentacija nije uspjela plasirati na EURO 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj.

Ovo su bile sedme kvalifikacije za neko veliko nogometno natjecanje, svjetska i europska prvenstva, u kojima je Hrvatska nastupila od samostalnosti i šesti put da je naša selekcija izborila plasman. 

Osim na tri EURA Hrvatska je nastupila i na sva tri SP-a za koja se natjecala - Francusku 1998., Japan/Južnu Koreju 2002. i Njemačku 2006.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene