Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Heinze u Real Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dan nakon što je Arbitražni sud engleske Premier Lige Heinzeu zabranio odlazak iz Manchester Uniteda u Liverpool, argentinski mediji prenose kako je iz Real Madrida stigla potvrda o angažmanu argentinskog reprezentativca za 12 milijuna eura.

Gabriel Heinze jučer je izgubio parnicu kojom je Manchester United želio prisiliti da mu dopuste transfer u Liverpool. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Van Der Vaart odlazi u Real Madrid Slika nije dostupna Real i dalje najviše zarađuje, no Englezi sve bliže

Argentinac je svoj slučaj iznio pred tročlanom arbitražnom komisijom, uz tvrdnje da ima pismo od "Crvenih vragova" u kojem mu dozvoljavaju prelazak u drugi klub ako plate odštetu od 6.8 milijuna funti, što je Liverpool i ponudio. 

No, komisija je odbacila Heinzeov zahtjev uz obrazloženje da je United 29-godišnjem Argentincu i pismeno i usmeno dao na znanje da mu neće dopustiti transfer u neki od ligaških rivala. No, The Sun prenosi da je trener Uniteda Sir Alex Ferguson spreman Heinzea dati na posudbu svom bliskom prijatelju Alanu Curbishleyu koji je trener West Hama. 

Heinze je u međuvremenu na presudu odlučio uložiti žalbu, no Manchester ima 14 dana za odgovor na istu, što znači da će tada već završiti transfer period koji traje do 31. kolovoza. 

"Borim se za slobodu, želim pregovarati s bilo kojim klubom bez ograničenja. Ovo nije rat, no nisam siguran da više želim ostati u Manchesteru. Nisam protiv njih, iako United nikada nije želio da odem u neki jaki klub. No, ova anti-Liverpool klauzula je naprosto nevjerojatna", rekao je Heinze. 

Iako su za njega bili zainteresirani i klubovi poput Lyona, Milana i Juventusa, Manchester je prije nekoliko dana Heinzea ponudio španjolskim gigantima Realu i Barceloni i to uz navodno čak manju odštetu od 6.8 milijuna funti koliko se prvotno spominjalo. 

Danas pak, argentinski mediji prenose kako je iz Real Madrida stigla potvrda o angažmanu argentinskog reprezentativca za 12 milijuna eura. Potvrđeno je to i u španjolskom klubu.

"Real Madrid i Manchester United dogovorili su sve uvjete prelaska Gabriela Heinzea, te će se igrač odmah priključiti novim suigračima", objavilo je Real.

Heinzeu inače, La liga nije nepoznata. Sezone 1997/98. i 1999/2000. proveo je u Real Valladolidu. Igrao je još u lisabonskom Sportingu te Paris Saint Germainu iz kojeg je 2004. i prešao u Manchester United.

Ako se vijest o transferu pokaže točnom, Heinze će biti četvrti Argentinac u redovima Reala (uz Javiera Saviolu, Fernanda Gaga i Gonzala Higuaina), a trener Bernd Schuster je navodno 'bacio' oko na još jednog njihovog zemljaka - napadača Reala iz Zaragoze Diega Milita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene