Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA, UEFA i G14 postigli dogovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri najmoćnije nogometne organizacije na svijetu Međunarodna nogometna federacija (FIFA), Europska nogometna federacija (UEFA) i skupina najjačih klubova (G14) postigle su danas u Zurichu dogovor o međusobnoj suradnji.

FIFA, UEFA i G14 potpisale su pismo namjere kojim su se obvezale da će u budućnosti daleko bolje i kvalitetnije međusobno surađivati. 

Pročitajte i ovo Europa protiv huliganzma - 3 sukobi navijača Europa se ujedinjuje protiv huliganizma, predsjednik UEFA-e za Dnevnik Nove TV: "Ako se ne povežemo, nema uspjeha" Slika nije dostupna Samit u Engleskoj G7 bez dogovora o postupnom prestanku korištenja ugljena, najviše se protivio SAD

U Zurichu je dogovoreno i pokretanje posebne organizacije ECA (Udruženje europskih klubova). Ono bi postalo nadomjestak udruženju G14 koje bi potpisivanjem posebnog memoranduma u skoroj budućnosti povuklo sve tužbe protiv FIFA-e i UEFA-e. Zasjedanje ECA biti će održano 21. siječnja, a UEFA je već predložila da se pritom i ustanovi posebno tijelo koje će zastupati interese klubova na europskom nivou. ECA će zastupati interese više od 100 klubova iz 53 članice UEFA-e.

"Poštovali smo i poslušali sve zahtjeve klubova i u skoroj budućnosti klubovi će sudjelovati prilikom donošenja odluka vezanih za budućnost svjetskog nogometa," istaknuo je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, dok je njegov europski kolega Michael Platini dodao: "Potpis pisma namjere nije politički korak, već logična posljednica."

Predstavnik klubova na sastanku bio je predsjednik Barcelone Joan Laporta. "UEFA i FIFA su poštovale riječ i omogućile su pozitivan obrat," kazao je prvi čovjek Barce.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene