Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Federer i drugi put bolji od Samprasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji tenisač današnjice Švicarac Roger Federer i u drugom je revijalnom dvoboju pobijedio američkog teniskog velikana Petea Samprasa. Nakon trijumfa u Seoulu, Federer je slavio protiv Samprasa i u Kuala Lumpuru i to 7:6 (6), 7:6 (5).

Treći i posljednji revijalni dvoboj dvojice teniskih velikana biti će u subotu u Macau.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Federer protiv Samprasa Slika nije dostupna Federeru pobjeda i novi rekord

Za razliku od prvog meča u kojem je osvojio ukupno sedam gemovam Sampras je u Kuala Lumpuru pružio daleko bolji otpor. I ovoga je puta izgubio 0:2 u setovima, no oba su seta otišla u trinaestu igru.

Ideja o njihovim međusobnim susretima rodila se prošle sezone kada je Federer nekoliko dana trenirao sa američkim tenisačem u njegovoj kući u Los Angelesu. 

Federer je do sada osvojio 12 Grand Slam naslova (5 Wimbledona, 4 US Opena i 3 Australian Opena), dok je Sampras rekorder sa 14 naslova na četiri najveća svjetska turnira (7 Wimbledona, 5 US Opena i 2 Australian Opena). 

Zanimljivo, niti jedan nije uspio slaviti na Roland Garrosu. Federer je dva puta igrao u finalu (2007, 2006), dok je Samprasu najveći uspjeh na pariškoj "crvenoj zemlji" polufinale 1996. godine. 

U njihovom jedinom službenom susretu, odigranom u
Wimbledonu 2001. godine, slavio je Federer sa 3:2 u setovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene