Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U poznatom dvorcu Himeji, 50 kilometara od Kobea koji je posjetio dio hrvatske Fed Cup reprezentacije, prije trideset godina snimao se film sa Jamesom Bondom +Samo dvaput se živi'.


No špijunski zaplet nije obilježio samo Himeji, nego i dvoranu 'Beans Dome', u kojoj se tenisačice pripremaju za predstojeći susret Svjetske skupine II između Japana i Hrvatske.

Vezani članci Slika nije dostupna Fed Cup: Hrvatska - Srbija 0:2 Slika nije dostupna Službeno nominiran sastav za Fed Cup dvoboj protiv Srbije

Naime, za vrijeme treninga Nike Ožegović i Petre Martić hrvatski sastav otkrio je kameru koja je očito trebala zabilježiti detalje njihove igre kako bi japanske tenisačice vikend dočekale što pripremljenije. A koju minutu potom kamera je uočena i na središnjem igralištu, na kojem su bile Jelena Kostanić-Tošić i Ana Vrljić.

Na intervenciju vodstva HTS-a obje kamere su uklonjene, a domaćini se još dugo nakon 'incidenta' nisu prestali ispričavati. Ipak, očito je da su i takve 'špijunske afere' jedno od sredstava za pobjedu. Osim toga, nije moglo ostati nezamijećeno da je domaća reprezentacija dovela tenisača koji ne samo što je ljevoruk, te može pomoći Japankama u igri s Jelenom Kostanić-Tošić, nego je protiv Akiko Morigami igrao na treningu gotovo istovjetan tenis kao i vodeća
hrvatska tenisačica.

Uvjeti se u dvorani, u kojoj je nevjerojatno hladno, gotovo nimalo nisu promijenili, pa je vrhovna sutkinja susreta zbog hladnoće (Japanka Nakamura trenirala je i u rukavicama) odlučila da će igračice imati pravo nastupa u donjem dijelu trenirke.