Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FED Cup: Japan - Hrvatska 4:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska teniska reprezentacija ipak neće igrati u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, elitni razred Fed Cupa. Nakon što je u subotu u susretu protiv Japana u 1. kolu Svjetske skupine II rezultat bio izjednačen 1:1, u nedjelju je domaći sastav upisao tri pobjede i na koncu slavio 4:1. Hrvatska će stoga u travnju igrati za ostanak u Svjetskoj skupini II.

"Japan je na kraju zasluženo pobijedio. Mi smo imali šansu u prvom meču u subotu i drugom u nedjelju, nažalost nismo ju iskoristili i to je odlučilo pobjednika", rekao je izbornik Goran Prpić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U vrijednosti od 85 milijardi dolara Fed objavio da će nastaviti s otkupom obveznica Slika nije dostupna U odnosu na dolar i jen Euro na najvećoj razini u posljednje dvije godine

U prvom dvoboju nedjeljnog programa Akiko Morigami je svladala Jelenu Kostanić-Tošić 6:1, 6:2, u meču u kojem hrvatska tenisačica nikako nije uspijevala pronaći pravi ritam a k tome je suparnica odigrala na vrlo visokoj razini.

"Morigami je igrala dosta dobro. U prvom setu sam bila bez šanse, u drugom je prilike još i bilo, ali kad je trebalo odigrati dobro ja to nisam učinila", rekla je Jelena Kostanić-Tošić, a na pitanje koji je bio plan igra dodala je: "Da igram kao što igram inače, ali to nisam napravila. Zašto? Ne znam. U cijelom meču nisam imala nikakav osjećaj."

Na odlučujućih 3:1 povisila je Aiko Nakamura pobijedivši Niku Ožegović 6:0, 4:6, 6:2 u dvoboju s nekoliko lica. U prvom setu Japanka je apsolutno dominirala, a u drugom je Nika ostala čvrsta unatoč jednoj vrlo dvojbenoj sudačkoj odluci koja je pomogla Nakamuri da vrati "break" zaostatka. 

Naime, kad je Ožegović odservirala as za 3:1 linijska sutkinja pozvala je aut i malo potom Japanka je uspjela izjednačiti na 2:2. Ipak, hrvatska tenisačica je naposljetku osvojila taj set, onda u trećem krenula odlično (2:1 i servis), no jednako tako to je bio set u kojem nijednom nije osvojila gem na svoj početni udarac.

"Izgledalo je kao da sam imala šansu, ali valjda sam svaki servis u trećem setu započinjala sa 0-30. Kad god sam servirala osjećala sam strašan otpor i čvrstoću s druge strane. U prvom setu je Nakamura igrala forhend tako da nisam vidjela loptu i osjećala sam se katastrofalno. No znala sam da ne može tako cijelo vrijeme", rekla je Nika Ožegović, koja je treći set odigrala s povezom oko bedra. 

"Osjećam posljedice subotnjeg meča. Naš fizioterapeut Prusac je trebao čarobni štapić da me osposobi. Dala sam maksimum, nije išlo. Ne boli me samo mišić, nego sve", dodala je.

Inače, nedjeljni dvoboji odigrani su pri temperaturi od 9 stupnjeva Celzijusa i za tenis je bilo sasvim neobično vidjeti publiku i ekipe u punoj zimskoj opremi, s rukavicama i kapama te pokrivene dekama.

"Sreća da je Nes mislio na nas prije polaska i dobro opskrbio zimskom odjećom, inače bi se kompletna reprezentacija razboljela", komentirala je izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić.

Sljedeći susret u Fed Cupu Hrvatska će odigrati 26. i 27. travnja, a suparnika u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II će doznati nakon ždrijeba. 

Potencijalni protivnici su reprezentacije koje ovog tjedna također izgube u susretima Svjetske skupine II (parovi su Ukrajina - Belgija, Češka - Slovačka i Argentina - Austrija) te četiri sastava
koji su se probili iz zonskih natjecanja u Grupi I. To su Švicarska,
Srbija, Uzbekistan i Kolumbija. Četiri nositelja bit će određena prema novoj Fed Cup rang listi.

JAPAN - HRVATSKA 4:1

Morigami - Ožegović 2:6, 7:5, 6:1

Nakamura - Kostanić-Tošić 3:6, 6:3, 3:6

Morigami - Kostanić-Tošić 6:1, 6:2

Nakamura - Ožegović 6:0, 4:6, 6:2

Fujiwara, Morita - Martić, Vrljić 6:2, 6:3

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene