Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euro 2012: Poljaci uvjereni da pobjeđuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni tjedan dana nakon što je ukrajinsko-poljska delegacija predale svu dokumentaciju u Nyonu u svezi kandidature za domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2012 došlo je do ostavki u Poljskoj.

Dosadašnji predsjednik poljskog organizacijskog odbora za organizaciju Europskog prvenstva Piotr Gawron podnio je ostavku zbog nesporazuma oko kašnjenja plaća i finacija s poljskim ministrem sporta Tomaszem Lipcem koji je Gawrona nazvao "neodgovornim zbog napuštanja projekta u ovom trenutku". Prije dva dana imenovani na čelo poljskog
organizacijskog odbora kandidature za EURA 2012 Michal Nykowski smatra da mogućnosti za pobjedu ukrajinsko-poljske kandidature porasle.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Blokada vozača na granici s Ukrajinom Blokirali ih poljski vozači Oko 3000 kamiona zapelo na ukrajinskoj granici: "Tisuće ljudi prisiljene su živjeti u teškim uvjetima"

"Sigurno pobjeđujemo", tvrdi Nykowski u jednoj od svojih prvih izjava na novoj dužnosti te odmah ošto "napada" mađarsko-hrvatsku i talijansku kandidaturu u razgovoru za dnevnik "Dziennik".

"Hrvati se ne uspjevaju boriti protiv fašista na stadionima, a u
Mađarskoj je sedam od osam članova uprave nogometnog saveza optuženo za kaznena djela", tvdi šef poljsko-ukrajinske kandidature, Nykowski. 

"Talijani su nakon ubojstva policajca u Cataniji sami htjeli povući svoju kandidaturu", tvdi Poljak.

U izjavama i nazivanju hrvatskih navijača fašistima, poljskom
nogometnom djelatniku pridružio se zastupnik populističke stranke Samoobrana Ryszard Czarnecki. "Slabost protivnika" trebala bi dati prednost ukrajinsko-poljskoj kadidaturi organizacije EP 2012., prenose poljski mediji izjave poljskih nogometnih djelatnika, a presudnim će u svem biti marketinški interesi UEFA-e, pojašnjava šef poljske kandidature za EURO 2012.

"Jedna od većih automobilskih firmi, sponzor UEFA-e, proširuje djelatnost prema istočnoj Europi i vrši pritisak na UEFA-u da mi dobijemo EP 2012", dodaje Michal Nykowski u prilog Poljskoj i Ukrajini koje zajedno broje oko 80 milijuna stanovnika.

U uži krug za organizaciju Europskog nogomentog prvenstva 2012. godine ušle su talijanska, poljsko-ukrajinska te mađarsko-hrvatska kandidatura. Završne prezentacija kadidaturi održat će se 17. travnja, a dan kasnije Izvršni odbor UEFA-e tajnim glasovanjem će donijeti konačnu odluku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene