Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Navijač 'nokautirao' vratara Didu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Scott McDonald postigao pobjednički pogodak u teren je utrčao navijač Celtica i rukom po vratu udario vratara Milana Didu. Brazilac je načinio par koraka i potom pao nakon čega je zamijenjen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UEFA pokrenula istragu protiv Dide Slika nije dostupna Taksi usmrtio navijača Celtica

Premda je odmah bilo vidljivo kako Didi nije bilo ništa, Brazilac je iskoristio priliku i odglumio je težu ozljedu.

Čelnici europskog nogometnog prvaka Milana neće se žaliti na rezultat utakmice u Glasgowu u kojoj je Celtic slavio 2:1 unatoč incidentu s navijačem. 

"Nećemo se žaliti na rezultat utakmice. Mi smo europski prvaci i nećemo se koristiti takvim sredstvima," poručio je dopredsjednik Milana Adriano Galliani, nakon konzultacija s predsjednikom kluba Silviom Berlusconiem. Identičnog mišljenja je i trener Carlo Ancelotti.

"Igrali smo loše i taj potez nije utjecao na ishod utakmice," kazao je Ancelotti kojem se opasno trese pozicija nakon serije loših rezultata. 

"Ne želim davati izgovore za sramotno ponašanje navijača, ali kontakt s vratarom je bio minimalan. Njego prenemaganje bi također trebalo uračunati. Vidio sam tv snimku - Dida je napravio nekoliko koraka i tada je odlučio pasti na pod. Osim ako mi nešto nije promaklo, iznijeli su ga na nosilima zbog nečeg što je više izgledalo kao draganje, nego kao udarac", rekao je čelnik Celtica Brian Quinn.

>> Celtic napadaču na Didu zauvijek zabranio dolazak na utakmice

>> UEFA otvorila disciplinski postupak protiv Celtica

Direktor komunikacija UEFA-e, William Gaillard najavio je pokretanje istrage kada u sjedište krovne nogometne organizacije stigne sučev izvještaj. Međutim, jedno je sasvim sigurno Celtic očekuje kazna. Škotska policija još uvijek nije ulovila navijača koji je svojim glupim potezom načinio veliku štetu škotskom prvaku. Na Celtic Parku sada strahuju od izbacivanja iz Europe.

U studenom prošle godine UEFA je zbog sličnog incidenta na utakmici protiv Maccabi Haife kaznila Rangers sa 7.500 eura. Međutim, navijač koji je utrčao na travnjak nije nikoga udario. I Celtic je zbog ponašanja navijača kažnjen i to 1984. godine. Zbog boce koja je bačena na teren UEFA je ponovila utakmicu između Celtica i Rapida u Kupu kupova. Prije prekida Celtic je vodio 3:0 i imao osiguran prolaz, no u ponovljenoj utakmici je izgubio 0:1 i ispao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene