Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski ronilac Goran Čolak je jučer na Submania kupu, trećem po redu koji se održava u Zagrebu, postavio dva nova nacionalna rekorda u ronjenju na dah u disciplinama Statika - 7,21 minuta - i u Dinamika s perajama - 168 metara.


Čolak je u subotu srušio vlastiti rekord u Statici -7,01 minuta - kojeg je postavio prije oko mjesec dana, također na bazenu u Utrinama. 

Vezani članci Slika nije dostupna Milanovićeva 'principijelna šutnja' Slika nije dostupna Plitvički slapovi najljepši na svijetu

Ovaj novi rezultat je ujedno i peti rezultat u svijetu ove sezone.
Prije toga je rekord držao Kristijan Curavić, a iznosio je 6,45.
Također je postavio novi nacionalni rekord u disciplini Dinamika s perajama - 168 metara.

Ronilački klub Submania u suradnji sa Zagrebačkim ronilačkim savezom organizirao je u subotu na bazenu u Utrinama 3. Submania Apnea kup. 

Natjecanja se odvija po AIDA pravilima i to u i u pojedinačnim i u ekipnim kategorijama u bazenskim disciplinama: statika i dinamika. 

Na Submania cupu nastupili su ronioci iz zemlaja regije.

U Statici je drugo mjesto osvojio Nikola Štorga, a treće Slovenac Jure Kompan.

U ženskoj konkurenciji u disciplini Statika najbolja je bila članica ronilačkog kluba Geronima i svjetska prvakinja Karla Fabrio s rezultatom 5,17 minuta, druga je bila Valentina Škec, također iz Geronima, sa 4,34 a treća Lidija Lijić iz Submanie sa 4,19.

U disciplini Dinamika drugi je bio Marko Arsenijević iz Srbije sa 148 metara, a treći Mitja Štampfer iz Slovenije sa 127 metara.

U ženskoj konkurenciji Karla Fabrio je opet bila najbolja s
rezultatom 150 metara, druga je bila Daria Subotin iz Srbije sa 100 metara, a treća Magda Milas iz zagrebačkog Geronima sa 89 metara.

U disciplini Dinamika bez peraja najbolji je bio Jure Kompan sa 99 metara, drugi Tomislav Sviličić iz Submanie sa 83 metra, a treći Mario Žužić, također iz Submanie, sa 77 metara.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lidija Lijić sa 107 metara dok su sve ostale natjecateljice diskvalificirane.

U ukupnom poretku Čolak je proglašen najboljim, Arsenijević je bio drugi, a Jure Kompan treći. 

U ženskoj konkurenciji u ukupnom poretku najbolja je bila Karla Fabrio, druga Lidija Lijić i treća Daria
Subotin.

U klupskom poretku pobjedu je odnio RK Geronimo, drugo je mjesto pripalo Submanii, a treće slovenskoj ekipi H2O Team.