Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Capello: Lagali su me i Mijatović i Calderon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši trener Reala Fabio Capello optužio je čelnike 'kraljevskog' kluba da su ga lagali, jer su navodno njemu i direktoru Francu Baldiniju obećali da će ipak ostati u klubu i iduće sezone.

Podsjetimo, Capello je otpušten kratko nakon što je doveo Real do prve titule u posljednje 4 godine. Osjećao se, kaže, iznevjeren od kluba, posebice od strane predsjednika Ramona Calderona i sportskog direktora Predraga Mijatovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Capello: Sad znaju što je pobjednička kultura Slika nije dostupna Engleska 'petarda' Kazahstancima

"Mijatović je lagao i meni i Francu Baldiniju koji je imao vrlo važnu i veliku ponudu od strane drugog kluba. Rekao nam je: "Ostat ćete ovdje, svi ćemo ostati ovdje". Calderon mi se pak, uopće nije javio, a mislim da ipak zaslužujem poštovanje od nekoga tko je došao po mene čak u Italiju i kome sam pomogao na predsjedničkim izborima", ustvrdio je Capello te dodao da je bio svjestan klupskih napora da dovedu Bernda Schustera, no svejedno je vjerovao da će mu osvajanje titule ipak pomoći da zadrži posao. 

"Nakon osvajanja titule čak nisu bili sretni kao ostali", dodao je.

"Povjerili su mi ozbiljan, zahtjevan i težak posao, s velikim problemima u svlačionici. Bilo je tu mnogo sukobljenih grupica koje su krivile jedna drugu kada stvari nisu išle dobro. No, ipak smo sve nekako riješili, 'oporavili' momčadski duh i počeli su igrati s entuzijazmom i vjerom. I tada sam doživio ovo, to me je jako povrijedilo", rekao je Capello. 

>> Fabio Capello komentator RAI-a

Talijan se osvrnuo i na odluku da se Davida Beckhama izostavi iz početne postave nakon što je objavio da odlazi u LA Galaxy. To je kaže, također bila odluka vodstva kluba. 

"Rekli su da tako mora biti jer dok je pregovarao s njima o ostanku navodno je već pristao ići u SAD. Rekli su mi da ne mogu računati na igrača koji neće ostati u klubu", rekao je Capello koji ga je mjesec dana nakon toga ipak vratio u momčad što se pokazalo vrlo dobrom odlukom. 

"Beckham se uvijek ponašao kao profesionalac", dodao je bivši trener Reala. 

Komentirao je i Milanovu odluku da od Reala kupi Brazilca Emersona. 

"Uvjeren sam da je Milan 'obavio' dobru kupovinu. Nakon sezone uspona i padova Emerson će imati veliku želju da se ponovno dokaže i uvjeren sam da će biti važan dio mašinerije Rossonera. Moje čestitke Milanu". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene