Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tridesetogodišnji brazilski nogometaš Ricardo da Costa Oliveira, koji je igrao za makedonskog prvoligaša Skendiju iz Tetova, preminuo je u četvrtak od posljedica srčanog udara, saopćeno je iz njegovog kluba.


Oliveru je u stanu pronašao njegov sunarodnjak i prijatelj Aginaldo de Jesus Braga, koji igra za Vardar iz Skopja, i odmah ga prebacio u bolnicu gdje su svi pokušaji liječnika da ga povrate u život bili bezuspješni.

Vezani članci Slika nije dostupna Viša razina 'dobrog' kolesterola ne štiti od srčanog udara Slika nije dostupna Vruća kupka je zimi opasna po srce

"Pronašao sam Oliveru bez svijesti u kupaonici, a svi pokušaji liječnika da ga reanimirau došli su za njega prekasno", rekao je žalosni Braga.

Olivera je u Makedoniju došao 1997i i prvo je nastupao za Pobedu iz Prilepa, pa za skopske prvoligaše Rabotnički i Vardar, dok je prije prelaska u Skendiju pola godine kao posuđeni nogometaš nastupao za belgijski Antwerpen.

U prvenstvu Makedonije u prošlih devet godina Olivera je postigao 77 golova, a kako je nedavno dobio i makedonsko državljanstvo imao je pravo nastupa i za reprezentaciju te zemlje koja će biti sljedeći protivnik našim nogometašima u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2008. godine.