Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nogometni savez BiH zaprijetio je oštrim kaznama treneru nogometnog kluba Zrinski iz Mostara Blažu Sliškoviću zbog toga što je na utakmici prve bosanskohercegovačke lige, u srijedu u Orašju, povukao svoje igrače s terena u 83. minuti nezadovoljan suđenjem Almira Alijagića.


U trenutku kada je Slišković nogometaše Zrinskog povukao s terena domaća ekipa Orašja vodila je rezultatom 3:2, a to je, nakon rata, prvi puta da neki od prvoligaških nogometnih trenera u BiH na suđenje reagira samovoljnim povlačenjem igrača s terena za vrijeme trajanja utakmice.

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

"Svaki naš prelazak centra na polovinu Orašja sudac Alijagić i njegovi pomoćnici karatkterizirali su prekršajem ili zaleđem. Nisam više mogao izdržati i odlučio sam povući momčad s terena po cijenu da ispadnemo u drugu ligu, te moje smjene u Zrinskom", kazao je Slišković.

Potpredsjednik Natjecateljskog povjerenstva Nogometnog saveza BiH Izudin Ibrahimkadić je izjavio kako je trener Zrinskog Blaž Slišković napravio najteži mogući prekršaj u nogometu."Slišković će biti drastično kažnjen jer je režirao nesvakidašnji nesposrtski čin na bosanskohercegovačkim stadionima, a posljedice će snositi i on i njegova ekipa." rekao je Ibrahimkadić. 

I član Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH Goran Kosorić okomio se na Sliškovićev postupak, rekavši da će Slišković i njegova ekipa snositi "najveće moguće sankcije".