Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbornik Slaven Bilić izjavio je u intervju za magazin Slobodna Bosna kako je politika "poprilično involvirana u hrvatski nogomet" jer klubovi nisu privatizirani pa sport u Hrvatskoj ovisi o državnom novcu.


"Politiku treba maknuti iz sporta, ali to će se desiti tek onda kada sport bude mogao samostalno funkcionirati, kada sam sebe bude mogao financirati. A to se neće, bojim se, još skoro dogoditi", rekao je Bilić.

Vezani članci Jako puno Hrvata uopće ne zna plivati - 3 Više od pola djece u Hrvatskoj ne zna plivati! Ministarstvo to želi promijeniti, no nema novca niti bazena… Mito, ilustracija Skandal uoči izbora: Dvojica političara dali ostavke zbog afere primanja mita, poznato i za što

Komentirajući nedavnu predizbornu promidžbu u Hrvatskoj Bilić je istaknu kako se nije želio prikloniti ni jednoj stranci. 

"Nemoguće je da se priklonim bilo kome, bez obzira što imam svoje političke stavove. Ne mogu djeliti navijače, ja sam izbornik svih Hrvata, i tu nema nikakve daljnje priče", kazao je Bilić.

Osvrćući se na neuspjeh Nogometne reprezentacije BiH u minulim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Bilić je istaknuo kako je problem bosanskohercegovačke reprezentacije što se s njom ne radi konstantno i što joj nedostaje kvalitata. "Možemo mi sada pričati ovako ili onako, ali vama (BiH) nedostaje kvalitetnih igrača", istaknuo je Bilić.

Na upit može li se njemu kao izborniku Hrvatske reprezentacije desiti da ga bojkotira desetak nogometaša kao što je to slučaj s desetak ponajboljih bosanskohercegovačkih nogometaša koji već godinu dana odbijaju nastupati za reprezentaciju te zemlje i zahtjevaju promjene u Nogometnom savezu BiH, Bilić je odgovorio kako se takvo što u Hrvatskoj ne može desiti. 

"Mi još uvijek igramo pod jednim specifičnim nabojem kada je u pitanju nacionalna vrsta. Bilo je logično da tako igramo 1996. godine, jer je sve usko povezivano s netom završenim ratom, pa i 1998. godine (Hrvatska treća na Svjetskom prvenstvu) jer se sve to još uvijek naslanjalo na rat. Hvala Bogu, ratna su dešavanja daleko iza nas, ali mi u sebi imamo i dalje isti takav naboj kao prije petnaest godina. Kod vas u Bosni je situacija ipak malo drukčija, jer ne možete očekivati da ako se vi 'tučete' u Parlamentu, da se to neće prenijeti na teren među igrače", zaključio je Slaven Bilić.