Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić na večerašnjoj konferenciji za novinare u Splitu komentirao je kvalifikacijsku skupinu za odlazak na SP u Južnoj Africi 2010. riječima: "Dobili smo najtežu moguću skupinu".


Hrvatska se voljom ždrijeba u Durbanu našla u skupini s Engleskom, Ukrajinom, Bjelorusijom, Kazahstanom i Andorom.

Vezani članci Slika nije dostupna FIFA: Hrvatska sa 6. pala na 10. mjesto Slika nije dostupna U napadu Balaban i Da Silva

"Ne bojimo se nikoga, možemo sa svakim igrati ali ova grupa je užasno teška i ždrijeb nam nije bio sklon. Engleska i Ukrajina teško će dopustiti da se dva puta za redom ne kvalificiraju na veliko natjecanje", rekao je Bilić ističući da iz drugog i trećeg bubnja nismo mogli dobiti teže suparnike. "Bjelorusija i Kazahstan su velike nepoznanice, ali bez obzira na sve treba maksimalno spremno ući u ove kvalifikacije i dati sve od sebe da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo". 

>> SP 2010: Hrvatska u skupini opet s Englezima

Slaven Bilić nije želio podrobnije ulaziti u analizu suparnika
objasnivši kako će za to biti vremena nakon EURA 2008. koji je ipak sada, kako je kazao, u prvom planu.

Odgovarajući na novinarski upit o mogućim protivnicima u okviru priprema za europsku nogometnu smotru 2008. izbornik je kazao da još nije siguran koliko će utakmica reprezentacije odigrati i koji će točno biti suparnici, ali pretpostavlja da ćemo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Danske u veljači i protiv Grčke ili Belgije u ožujku.