Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Agassi završio karijeru sa ovacijama i suzama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porazom u trećem kolu US Opena, američka teniska legenda Andre Agassi (36) zaključio je svoj igrački put. Nakon 20 godina profesionalne karijere Agassi je odlučio na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu odigrati zadnje mečeve u karijeri.

Nakon što je preskočio prva dva kola protiv njemačkog kvalifikanta Benjamina Beckera nije mogao, no koncu je 25-godišnji Becker slavio rezultatom 7:5, 6:7, 6:4, 7:5 i tako poslao Agassia u mirovinu.

Pročitajte i ovo Dražen Jelenić - 1 DAO OSTAVKU Što je Dražen Jelenić učinio u svom mandatu: "Bit će zapamćen po dvjema ložama" RIT Croatia studente priprema za tržište rada ODLIČNA PRILIKA Prijave za prijemni ispit na RIT Croatia: najboljima stipendije od 12.600 eura!

Nakon susreta koji je trajao više od tri sata Agassi nije izdržao, rasplakao se dok je 23.000 gledatelja na rasprodanom stadionu velikim pljeskom odalo počast jednom od najboljih tenisača svih vremena.

"Semafor je kazao da sam izgubio, no danas se osjećam kao pobjednik. S velikim veseljem mogu pogledati unazad na godine uspješne karijere i hvala navijačima koji su me pratili sve ove godine," kazao je Agassi na oproštaju.

Tijekom igračke karijere Agassi je osvojio 60 turnirskih titula, među kojima i 8 Grand Slam naslova. Četiri puta je slavio na Australian Openu (1995, 2000, 2001, 2003), jednom u Wimbledonu (1992), dva puta na US Openu (1994, 1999), te jednom na Roland Garros (1999).

Agassi je tek jedan od petorice tenisača koji su slavili na četiri najveća turnira, a u svojoj riznci trofeja ima i zlatnu medalju s Olimpijskih igara u Atlanti 1986. godine. Na još 30 turnira je igrao u finalima, a samo od turnirskih nagrada zaradio je 32 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene