Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima svjedoka

Vidović Krišto kazneno prijavila Šeksa DORH-u: “Rekao mi je da je mnoge ušutkao i ubio“

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto kazneno je prijavila pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa za prijetnje.

Karolina Vidović Krišto podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv pročelnika Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimira Šeksa. Razlog prijave, koji je Vidović Krišto navela u izvješću DORH-u, su navodne prijetnje koje je Šeks uputio zastupnici u jednom zagrebačkom restoranu.

Pročitajte i ovo Potres kod Kragujevca Drugi u tjedan dana Potres usred noći uznemirio susjede: "Prasak pa dva udara, sve je škripalo, ljuljao se luster"

“Uz osobne uvrede rekao mi je da je on ‘mnoge osobno ušutkao i ubio’. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je da je ‘ponosan na njih’. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana.

Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir.

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a Došao i Tomašević Održan prosvjed radnika ZET-a, ugasili autobuse na 15 minuta: "To su ljudi koji nisu za veće plaće otišli u Njemačku"

Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti”, napisala je Vidović Krišto u kaznenoj prijavi koju je podijelila na svojim društvenim mrežama.

Zastupnica stranke OiP-a kao svjedoka događaja navela je HDZ-ovog Josipa Šarića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene