Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE MOGU PROMATRATI IZBORE

Ustavni sud odbio žalbu udruge U ime obitelji, u DIP-u zadovoljni: "Sud je potvrdio sve navode koje smo iznijeli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ime obitelji se Ustavnom sudu žalila na odluku DIP-a da se ta udruga ne može smatrati udrugom koja neovisno promatra predsjedničke izbore jer otvoreno podržava jednu kandidatkinju pa im je uskratio ranije dano pravo. Sud je u nedjelju odbio žalbu udruge ocijenivši je neosnovanom.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u nedjelju je izrazilo zadovoljstvo što mu je Ustavni sud 'dao za pravo' u pogledu odluke da promatračima nevladine udruge U ime obitelji uskrati pravo promatrati drugi krug izbora za predsjednika države.

DIP je, naime, u subotu zaključio da se ta udruga ne može smatrati udrugom koja neovisno promatra predsjedničke izbore jer otvoreno podržava jednu kandidatkinju, pa je njenim promatračima uskratio ranije dano pravo.

U ime obitelji se Ustavnom sudu žalila na odluku DIP-a, no Sud je u nedjelju odbio žalbu udruge ocijenivši je neosnovanom.

„Sud je odbio žalbu udruge i kao opravdane potvrdio sve navode i razloge koje je Povjerenstvo navelo“, izjavila je potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić.

Ponovila je kako se DIP na spomenuti korak odlučio „smatrajući da ta udruga svojim istupima pokazuje da nije nepristran promatrač“.

Opetovala je kako DIP nije dobio prijavu zbog verbalnog napada jednog građanina na predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića (SDP) ispred škole u kojoj je biračko mjesto na kojemu je glasovao.

Vidjeli smo to na portalima, smatramo da se radi o remećenju javnog reda i mira, rekla je potpredsjednica DIP-a i pozvala „sve sudionike i birače da puste birače da u miru izraze svoju volju i da izbori prođu na dostojanstven način“. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene