Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon razornog potresa

VIDEO Čudo pod ruševinama! Tinejdžerica preživjela jedanaest dana: "Izgledala je dobro. Otvarala je i zatvarala oči"

Aktualno Galerija Spašavanje u Turskoj - 4 Spašavanje u Turskoj - 4 Foto: Afp Spašavanje u Turskoj - 2 Spašavanje u Turskoj - 2 Foto: Afp Spašavanje u Turskoj - 1 Spašavanje u Turskoj - 1 Foto: Afp +0 Spašavanje u Turskoj - 3 Galerija 1/4 >>
Sedamnaestogodišnja djevojka u četvrtak je spašena iz ruševina, jedanaest dana nakon što je potres magnitude 7,8 po Richteru pogodio južnu Tursku.

Turski spasioci u četvrtak su izvukli 17-godišnju djevojku iz ruševina nastalih u prošlotjednom razornom potresu. Sve je manje nade da će pod ruševinama naći još preživjelih.

Aleyna Olmez spašena je 248 sati nakon što je potres magnitude 7,8 sravnio sa zemljom čitave gradove. Diljem jugoistočne Turske i Sirije broj preminulih sada je najmanje 40.000.

"Izgledala je dobro. Otvarala je i zatvarala oči", rekao je rudar Ali Akdogan, koji je sudjelovao u spasilačkim akcijama u Kahramanmarasu, gradu u blizini epicentra potresa.

Pročitajte i ovo Pao dimnjak u Bašćanskoj Dragi panika zbog potresa Zbog potresa se zapalila kuća, građani u panici zvali vatrogasce: Oštećeni i objekti u epicentru

"Radimo ovdje u ovoj zgradi već tjedan dana... Došli smo ovdje s nadom da ćemo čuti zvukove. Sretni smo kad god nađemo živo biće - čak i mačku", dodao je.

Djevojčin ujak u suzama je grlio spasioce jednog po jednog, piše RFI. "Nikada vas nećemo zaboraviti", poručio im je.

Pročitajte i ovo Trenutak potresa na Krku magnituda 4,8 VIDEO Pogledajte trenutak snažnog potresa na Kvarneru: Stijene su padale u more

No nakon spašavanja turski vojnici rekli su medijima i mještanima da napuste mjesto događaja jer su ekipe počele izvlačiti leševe iz ruševina.

Turska je obustavila spašavanje u nekim područjima. Vlada u ratom razorenoj Siriji učinila je isto u područjima pod svojom kontrolom.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene