Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Siriji

Potresna sudbina djevojčice koja je rasplakala svijet: Čuvala je brata pod ruševinama, sad bi mogla ostati bez noge

Djevojčica štiti brata pod ruševinama
Djevojčica štiti brata pod ruševinama Foto: Twitter
Snimka djevojčice koja je zaštitnički zagrlila mlađeg brata dok su ležali pod ruševinama svojeg doma nakon potresa u Siriji rasplakala je ljude diljem svijeta. Mališani su iz mjesta Haram u Siriji, a u strašnom su potresu ostali bez roditelja.

Petogodišnja Jinan ostala je zatrpana pod ruševinama s devetomjesečnim bratom Abdullahom, a pored njih, ispod ostataka kuće, bilo je tijelo njihove majke Suaad. Vidjela se samo njezina ruka, kao da ih je zadnjim dahom života pokušala zaštititi.

Spasio ih je Rahal, rođak njihova oca i mjesni šef policije, koji je zajedno s kolegama uspio izvući malog Abdullaha, ali njegova sestra bila je zarobljena. "Bila je prikliještena betonskom pločom, a nogu joj je probila željezna šipka", ispričao je Rahal za Guardian.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac o posljedicama potresa u Turskoj - 2 Katastrofa u Turskoj "Ništa vas ne može pripremiti na ono što smo tamo zatekli": Reporterka Dnevnika Nove TV otkrila kako je doživjela jedan od najzahtjevnijih terena u karijeri

Za podizanje betonske ploče koristili su autodizalicu, ali da bi djevojčicu izvukli, morali su prerezati željeznu šipku koja joj je probila nogu.  

 

Nije bilo vremena za gubljenje. "Nismo imali izbora", rekao je Rahal. "Riskirali smo smrt i gubitak djeteta. Stoga smo odlučili učiniti ono što nikada nismo željeli - izvući Jinan dok joj je šipka još uvijek bila u nozi."

Nakon gotovo 22 sata pod ruševinama djevojčica je spašena. Tjedan dana nakon spašavanja reporteri Guardiana posjetili su Jinan i Abdullaha u improviziranoj bolnici, nekadašnjoj školi.  

Pročitajte i ovo Spašavanje ispod ruševina u Turskoj Nakon više od tjedan dana Čudesno spašavanje u Turskoj: Dvije žene izvučene ispod ruševina. Stiže novi veliki problem - "Očekujemo epidemije..."

"Rana na njezinoj nozi vrlo je ozbiljna", rekao je liječnik Wajih al-Karrat. "Jinan možda više nikada neće hodati kao prije. Ako se stanje ne popravi, mogli bismo biti prisiljeni amputirati joj nogu."

"Jinan i Abullah jedini su preostali živi u obitelji", rekao je Rahal u suzama. Dvoje djece povjereno je rođaku i njegovoj ženi.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene