Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRAĆAJU SE

FOTO Nakon nadljudskih napora hrvatski tim za spašavanje napustio Tursku i krenuo prema Hrvatskoj

Hrvatski tim
Hrvatski tim Foto: Facebook/Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH
Hrvatski tim za traganje i spašavanje, koji se sastoji se od 41 pripadnika s opremom i sedam pasa za spašavanje, 9. veljače došao je u Tursku, gdje su šest dana davali nadljudske napore u potrazi za preživjelima.

Veleposlanik Hrvoje Cvitanović i opunomoćeni ministar Mario Zadro jutros su ispratili hrvatski tim iz Ankare i zaželjeli im sretan put prema Hrvatskoj. 

Tim je jučer u jutarnjim satima napustio Hatay i krenuo prema Ankari, gdje je prenoćio i nastavio put prema Hrvatskoj.

Hrvatski tim za spašavanje iz ruševina s 41 pripadnikom i sedam pasa od četvrtka je sudjelovao u operacijama spašavanja u Antakyi, gradu na samom jugu Turske, u blizini granice sa Sirijom, a riječ je o području koje je najviše stradalo u potresu.

 

Situacija na terenu iznimno je teška, ali naš tim u suradnji s drugim timovima ulagao je nadljudske napore kako bi pomogli i pronašli što više unesrećenih osoba iz ruševina.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja NADE I DALJE IMA VIDEO Još jedno čudesno spašavanje: Nakon 212 sati izvukli 77-godišnju baku iz ruševina

Pročitajte i ovo Užas nakon potresa u Turskoj i Siriji, svaki spašeni život neizmjerno je veselje Slavlje života Čak 204 sata nakon katastrofalnog potresa: Spasioci iz ruševina izvukli petero ljudi

Sva daljnja pronalaženja živih mogu se smatrati čudom. Stoga teren preuzima lokalna vlast, koja organizira tešku mehanizaciju radi većih iskapanja i raščišćavanja terena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene