Potres, ilustracija
Potres, ilustracija Foto: Getty Images

Područje Šibenika u srijedu navečer pogodio je potres jačine 2,6 prema Richteru.


Šibensko područje pogodio je u srijedu u 23:21 potres jačine 2,6 prema Richteru. Epicentar je bio kod Vrpolja, 13 kilometara jugoistočno od Šibenika, objavila je Seizmološka služba.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog otkrio: "Potresi ove magnitude bi na nekom drugom terenu proizveli puno veće štete". Objasnio i zašto Hrvatska s rasjedima zapravo ima - sreće Šteta nakon potresa u Vrpolju VELIKA GALERIJA Potres oštetio osnovnu školu, s brojnih kuća u Vrpolju popadala žbuka sa stropova

Građani su na društvenim mrežama objavili da su osjetili podrhtavanje.

"Lipo zatutnjilo u Ražinama", "Tutnjava kratko, Baldekin Šibenik", "Grebaštica, dobro zadrmalo", "U Kaštelima samo tutnjava", "Eksplozija pa trešnja", neki su od komentara građana.

Čula se tutnjava iz tla slična onoj koja se čula kada je prije tjedan dana isto područje pogodio potres, javlja ŠibenikIN.

Na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra na Twitteru zasad samo kratko piše da se potres osjetio i na području Zagreba, ali je u kometarima ispod objave više ljudi napisalo da se osjetio u Šibeniku.