Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INDONEZIJA

Zahvatio ih potres magnitude 6,7 prema Richteru, ali neki su bili u velikom problemu: "Koji je protokol evakuacije za nas u karanteni?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres jačine 6,7 stupnjeva po Richteru pogodio je u petak indonezijski otok Javu, objavila je meteorološka agencija te zemlje, što je potaknulo neke stanovnike glavnog grada Jakarte da u panici pobjegnu iz zgrada.

Potres jačine 6,6 prema Richteru pogodio je područje Indonezije, u blizini Jakarte. Zasad nema prijave šteta ili žrtava.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Nema podataka o ozlijeđenima VIDEO Potres jačine 6,1 pogodio Indoneziju: "Bio sam u šoku, ljudi su bježali iz kuća, jako se treslo"

Indonezijska meteorološka agencija (BMGK) priopćila je da je potres pogodio područje 52 km od pokrajine Banten na dubini od 10 km, ali da nije imao potencijal da izazove tsunami.

"Bila sam jako uplašena, odjednom se osjetio potres i bio je tako jak. Kad sam to osjetila, zgrabila sam bebu svog poslodavca i otrčala dolje", rekla je 38-godišnja stanovnica Jakarte, dadilja Ani.

Na aplikaciji EMSC-a korisnici javljaju da se jako osjetio, ali neki nisu znali što im je činiti. "Nalazim se u hotelu na devetom katu. Koji je protokol evakuacije za nas u karanteni", upitao je korisnik.

Potres se također osjetio u pokrajini Zapadnoj Javi te u Lampungu na otoku Sumatri.

Indonezija se prostire takozvanim "pacifičkim vatrenim prstenom", visoko seizmički aktivnom zonom, gdje se susreću različite ploče na Zemljinoj kori i stvaraju velik broj potresa i vulkana.

Prošli mjesec potres magnitude 7,4 pogodio je istočnu Indoneziju, izazvavši upozorenje na cunami, a stanovnici su također pobjegli iz svojih domova, no prouzročio je samo manju štetu.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene