Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podrhtavanje tla

"Probudila me galama i trešnja": Potres pogodio susjednu Italiju

Potres magnitude 4.2 u Italiji
Potres magnitude 4.2 u Italiji Foto: EMSC/Screenshot
Potres magnitude 4,2 pogodio je vulkanska polja pored Napulja u srijedu ujutro, najjači u gotovo četiri desetljeća, no talijanske vlasti rekle su da izgleda da nema šteta.

Potres, dio više od 60 seizmičkih događaja registriranih od utorka rano ujutro, dogodio se u 3:35, objavio je Talijanski nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV).

Potres je "stanovništvo osjetilo, ali prema prvim provjerama do sada nije prijavljena šteta", rekla je talijanska agencija za civilnu zaštitu u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni"

"Prodbudila me galama i trešnja", "Krevet se tresao", "Trajalo je minutu, bilo je intenzivno", prijavili su Talijani Euromediteranskom seizmološkom centru.

 

 

Flegrejska polja područje su vulkanskih kratera u blizini Napulja i pod stalnim su nadzorom zbog rizika od potresa ili vulkanskih erupcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Javno zdravstvo Ovu rijetku bolest u Hrvatskoj ima 27 ljudi, ali važno ju je rano prepoznati: Ovo su simptomi

Područje je podložno bradiseizmu, sporom podizanju ili spuštanju tla. Faze podizanja "popraćene su intenzivnom lokalnom seizmičkom aktivnošću", objavila je civilna zaštita na svojoj internetskoj stranici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene