Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom, Proteo

Omiljeni pas čuvenog potražnog tima uginuo u Turskoj: "Ispunio si svoju misiju. Hvala na tvom herojskom radu"

Aktualno Galerija Pas Proteo - 4 Pas Proteo - 4 Foto: Screenshot/twitter Pas Proteo - 3 Pas Proteo - 3 Foto: Screenshot/twitter Pas Proteo - 6 Pas Proteo - 6 Foto: Screenshot/twitter Pas Proteo - 5 Pas Proteo - 5 Foto: Screenshot/twitter +3 Pas Proteo - 7 Galerija 1/8 >>
Jedan od omiljenih meksičkih spasilačkih pasa, koji je poslan u Tursku da pomogne u tamošnjim operacijama spašavanja, uginuo je tražeći preživjele pod ruševinama. Spasio je više od 10 ljudi.

"Duboko žalimo zbog gubitka našeg velikog suputnika, psa Protea", objavilo je u nedjelju na Twitteru meksičko Ministarstvo nacionalne obrane.

"Ispunio si svoju misiju kao član meksičkog izaslanstva u potrazi i spašavanju naše braće u Turskoj. Hvala ti na tvojem herojskom radu", navodi se u priopćenju ministarstva objavljenom na Twitteru.

Ministarstvo nije priopćilo kako je pas uginuo. U objavama na Twitteru pišu da je preminuo tijekom potrage za dvoje ljudi pod ruševinama. Na zadatku u Turskoj pronašao je najmanje 10 ljudi, prema nekim izvještajima i 15.  

Pročitajte i ovo Pas tragač SMRTONOSNI POTRES Hrvatski tim krenuo prema Turskoj, među njima su i potražni psi, stručnjakinja pojašnjava kako traže unesrećene

Proteo je bio jedan od 16 potražnih pasa koji su prošlog tjedna iz Meksika poslani u Tursku kako bi pomogli u operacijama potrage i spašavanja nakon razornog potresa.

"Srce našeg spasilačkog tima trenutačno leti za Tursku", tvitao je u utorak meksički ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard.

 

 

Meksiko, u kojem zbog svog tektonskog okruženja ima redovitih potresa, dobro je poznat po visoko obučenim i specijaliziranim psima za potragu i spašavanje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene