Obavijesti Video Pretražite Navigacija
katastrofa u Turskoj

FOTO Pogledajte kako iz zraka izgleda potresom pogođeno područje: Naselja su sravnjena sa zemljom

Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 8
Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 8 Afp
Aktualno Galerija Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 8 Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 8 Foto: Afp Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 7 Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 7 Foto: Afp Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 6 Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 6 Foto: Afp Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 5 Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 5 Foto: Afp +4 Satelitske snimke prije i nakon potresa u Turskoj - 4 Galerija 1/9 >>
U potresu je uništeno oko 6000 zgrada, a u Turskoj je najteže pogođena pokrajina Hatay. Cijele su četvrti sravnjene sa zemljom. Poginulo je više od 15 tisuća ljudi.

Razorni potres u Turskoj i Siriji iza sebe je ostavio više od 15 tisuća mrtvih i 63 tisuće ozlijeđenih. 

Spasioci su u utrci s vremenom jer su prošla 72 sata koja su ključna za spašavanje, pa su nade da će u ruševinama pronaći još preživjelih iz sata u sat sve slabije. 

U srijedu je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao da će nastaviti s naporima spašavanja dok "nitko ne ostane ispod ruševina". 

Pročitajte i ovo Beba rođena pod ruševinama u Siriji - 2 dobila je ime FOTO Pogledajte kako izgleda beba rođena pod ruševinama: "Da je ostala tamo još sat vremena, ne bi preživjela"

Uništeno je oko 6000 zgrada, a u Turskoj je najteže pogođena pokrajina Hatay.

 

Upravo satelitske snimke iz tog područja i grada Antakye pokazuju razmjere katastrofe i potresa magnitude 7,8 koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio Tursku i Siriju. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene