Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već u prvom danu

S početkom predizborne kampanje, političari pokazali koliko se drže epidemioloških mjera: Pogledajte što smo sve snimili

Političari i protuepidemijske mjere
Političari i protuepidemijske mjere DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 1 Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 1 Foto: DNEVNIK.hr Političari i protuepidemijske mjere Političari i protuepidemijske mjere Foto: DNEVNIK.hr Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 2 Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 2 Foto: DNEVNIK.hr Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 3 Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Političari u kampanji krše epidemiološke mjere - 4 Galerija 1/9 >>
Zbog pandemije koronavirusa važno je izbjegavati velika okupljanja, zagrljaje, poljupce i rukovanje. Sve su to opće epidemiološke mjere koje se odnose i na političare, a upravo oni ih najčešće i krše!

Prvog dana početka službene kampanje provjerili smo koliko se kandidati doista pridržavaju epidemioloških mjera. Rezultati su bili poražavajući. Rukovanje, rukovanje i još malo rukovanja. Od Splita, Zagreba, Sesveta, Koprivnice do Osijeka. Tako je prošao prvi dan službene kampanje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

„Teško je provesti kampanju, a da se s nikim ne rukujete i da imate stalno masku na licu“, pravdao se HDZ-ov Ivan Anušić. A uz rukovanja, kampanja je vratila i zagrljaje. „Otići među ljude, a ne se izolirati, maknuti i onda s nekakvog brda promatrati svijet i mislit da si najpametniji“, opisao je ignoriranje zaštite drugih Miroslav Škoro.

Vili Beroš ostao je vjeran prepoznatljivom pozdravu, ali ne i distanci od najmanje jednog metra. „Na otvorenom sam, uz to puše lagani povjetarac, a osim toga razmak je nekih pola metra i više što u ovom trenutku je relativno zadovoljavajuće“, zaključio je.

A dok je govorio o odgovornosti, iza njegovih leđa prekršena je još jedna mjera, davanje poljupca. Ljubljenja je bilo i na skupu Stranke rada i solidarnosti 365. U zgusnutom prostoru i jedna osoba s maskom.

„Vidjeli ste da je udaljenost bila propisana negdje oko jedan i pol metar, sve ono što je bilo potrebno na ulazu u prostor je bilo osigurano sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i to ćemo činiti i ubuduće“, objasnio je Ivica Lovrić.

Razmak je u drugom planu bio i među članovima SDP-a. Ispred ulaza na skupu Restart koalicije, pak, obavezna dezinfekcija. Rajko Ostojić ustvrdio je kako je tu moglo biti i više tisuća ljudi, jer je sve bilo točno onako kako zahtjevaju aktualne mjere.

Kampanja je počela i redovi se zbijaju, no epidemiološke mjere i dalje su na snazi. „Zato je bitno da u ovih dvadesetak dana svi zajedno budemo odgovorni, ozbiljni i da čuvamo zdravlje svih nas“, zaključio je stoga Gordan Jandroković. No, na terenu je sve opuštenije. Kandidatima s lista, izgleda, iduća dva tjedna su ključna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene