Premijer Andrej Plenković danas na konferenciji za medije o javnom pozivu za sufinanciranje najma stanova za one koji su ostali bez doma u potresu, nije mogao izbjeći pitanja vezana uz predstojeće parlamentarne izbore.


Premijer se tako osvrnuo se tako na izjave Miroslava Škore koji je poručio da njemu prelaze nezadovoljni članovi HDZ-a.

Vezani članci Davor Bernardić, Miroslav Škoro i Andrej Plenković Stručnjakinja analizira predizbornu komunikaciju: ''Plenković je kao strogi učitelj, Bernardić neoriginalan učenik, a Škoro je bolji kad piše'' Davor Bernardić, Miroslav Škoro i Andrej Plenković Komunikacijska stručnjakinja otkriva tko u predizbornoj komunikaciji bira riječi, tko je bahat i tko je postavio rekord u udarcima "ispod pojasa"

"Nisam čuo tko su ti ljudi koji bi išli nekamo od HDZ-a'', rekao je Plenković.

Tvrdi da se sa Škorom nije vidio od kampanje Mate Granića.

''Bili smo si jako dobri, nekad se čudim zašto tako oštro govori o meni. On mi je simpatičan čovjek'', istaknuo je Plenković.

Dodao je i da se nije čuo s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom te da ne zna što će učiniti to jest hoće li na izbore izaći s HDZ-om ili s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Najavio je da će u pojedinim izbornim jedinicama na listama biti kandidati koji nisu u HDZ-u.

S predsjednikom Milanovićem čuo se kad je vladajuća većina odlučila o raspuštanju Sabora, a nakon toga nisu kontaktirali. Naglašava da im svaki datum izbora odgovara.