Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa kod predsjednika

Papa i Josipović razmijenili poklone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović Papi je poklonio repliku svirale s orgulja u Lepoglavi, izgrađenih 1649. godine.

Te orgulje danas se nalaze u crkvi Sv. Marije u Lepoglavi i spadaju među najznačajnije zvukovne spomenike u Europe. Sviralu je izgradila umjetnička radionica orgulja, harmonija i glasovira Heferer koja pripada uskom krugu orguljarskih radiona u Europi, a djeluje već 160 godina kroz pet generacija obiteljske tradicije. Sveti Otac je predsjedniku Josipoviću poklonio presliku Kodeksa glazbe iz Vatikanske biblioteke.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Slika nije dostupna Obitelji, budite hrabre! Statistike protiv Papinih poruka: Svaki peti brak u Hrvatskoj propada!

Papa je na Pantovčak stigao u 12,15 sati, a nakon što su ga u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, gdje je sletio nešto prije 11 sati, uz predsjednika Josipovića dočekali zagrebački nadbiskup Josip Bozanić i predsjednik HBK mons. Marin Srakić. Hrvatski predsjednik je Svetoga Oca upoznao s obitelji, suprugom Tatjanom i kćeri Lanom, te djelatnicima Ureda.

Nakon razgovora u četiri oka, predsjednik Republike i Sveti Otac upoznali su se s članovima izaslanstava Svetog Oca, odnosno Republike Hrvatske, a zatim je predsjednik Josipović ispratio papu Benedikta XVI. koji je otišao u Apostolsku nuncijaturu na Ksaveru.

Na putu do Ureda predsjednika brojni su okupljeni građani u središtu Zagreba pozdravili poglavara Katoličke crkve.(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene