Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanski pokret za promjene

Predstavljena nezavisna lista 'Inicijativa nade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna lista Velimira Sriće pod nazivom 'Inicijativa nade' koja se kani kandidirati na idućim lokalnim izborima u Zagrebu, predstavljena je danas u Europskom domu u Zagrebu i, po Srićinim riječima, to je građanski pokret za promjene, a ne politička stranka.

Predstavivši sebe kao nositelja liste za gradonačelnika i Gradsku skupštinu te svoje suradnike, Srića je naglasio da računaju na glasove 'tihe većine', tj. građana nezadovoljnih vlašću u Zagrebu i političkim strankama koje ih zastupaju. Podsjetio je da na prošlim izborima oko 64 posto građana nije ni izišlo na izbore. Tu 'tihu većinu' treba mobilizirati za promjene, istaknuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vesna Buterin o svojoj kandidaturi 'Nakon drugog kruga pobijeđujemo po prvi put u Rijeci' Slika nije dostupna Koalicijska lista Sporazum o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a uoči lokalnih izbora

Srića je naglasio da računaju na glasove 'tihe većine', tj. građana nezadovoljnih vlašću u Zagrebu i političkim strankama koje ih zastupaju 'Zagreb je postao talac samovolje gradonačelnika i uz njega vezanih interesnih skupina, što vodi korupciji, nepotizmu, rasipništvu, neracionalnu trošenju resursa i pretakanju javnog novca u privatne džepove', tvrdi Srića.

Po njegovim riječima u političkom životu vladaju 'politička plemena', a ne stranke. Zbog takva načina rada dao sam ostavku na mjesto predsjednika Gradske skupštine 2001., podsjetio je, objasnivši da je bio nezadovoljan radom i odnosima u strankama. Međutim, ne želimo pljuvati, već ponudit rješenja, rekao je, dodavši da se njegov tim sastoji od stručnih, nekompromitiranih i sposobnih ljudi. Srića je rekao da kampanju financira većinom sam i da će se na internetu pojaviti njegov program i mogućnost za donacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene