Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđene nepravilnosti

Nezavisna lista izbrisana s kandidacijske liste vijeća gradskih četvrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izborno povjerenstvo Grada Zagreba priopćilo je danas da je zbog utvrđenih nepravilnosti odlučilo da se Nezavisna lista nositelja liste Ivana Žigulića briše iz zbirne liste kandidacijskih lista za izbor članova vijeća gradskih četvrti XI. Gornja Dubrava.

U priopćenju se navodi da su Renato Blažun i Ivan Šandrk izjavili Izbornom povjerenstvu sumnju da su potpisi birača koji podržavaju tu Nezavisnu listu djelomično krivotvoreni. Budući da se tako ukazala sumnja na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja javne isprave, Povjerenstvo je dostavilo Službenu bilješku o tome i Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građanski pokret za promjene Predstavljena nezavisna lista 'Inicijativa nade' Slika nije dostupna Koalicijska lista Sporazum o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a uoči lokalnih izbora

Naime, navodi se dalje u priopćenju, Renato Blažun, nositelj Nezavisne liste za izbor članova Vijeća Gradske četvrti XI. Gornja Dubrava izjavio je 30. travnja 2009. prigovor na Zbirnu listu kandidacijskih lista za izbor članova Vijeća gradske četvrti XI. Gornja Dubrava tvrdeći kako Nezavisna lista Ivana Žigulića nema dostatan broj od potrebnih 150 potpisa birača s područja te gradske četvrti.

Povjernstvo utvrdilo nepravilnosti

Osim spomenute sumnje u autentičnost nekih potpisa, Povjerenstvo je utvrdilo i druge dvije nepravilnosti. Povodom tog prigovora Povjerenstvo je izvršilo pregled i kontrolu svih birača s te liste te je provjerom preko Računalnog sustava APIS-IT povezanog s bazom podataka Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske utvrđeno da od 158 potpisnika čak njih 29 nema prijavljeno prebivalište na području Gradske četvrti Gornja Dubrava.

Osim toga utvrđeno je da je pet birača po dva puta navedeno u dotičnoj listi. Time je broj birača podrške Nezavisne liste Gradske četvrti XI. Gornja Dubrava nositelja Liste Ivana Žigulića opao za 34 birača i manji je od potrebnog broja od najmanje 150 potpisa birača, stoji na kraju priopćenja Izbornog povjerenstva Grada Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene